Last news in Fakti

3 Ноември, 2015 18:38 5 149 3

За първи път спад в цените от 15 години насам

  • швейцария

През 2016 г. се очаква спад в цените на имотите в Швейцария поради по-високото предлагане и по-ниският интерес от страна на чуждестранните инвеститори. Това прогнозират от компанията Wueest & Partner.

Поне с 0.6% ще спаднат цените на имотите в алпийската страна, прогнозират от компанията. Най-силно поевтиняване ще има в кантон Вале - 2.3%. Жилищата в Женева ще отчетат спад в цената от 1.8%.

Поевтиняването на имотите в Швейцария идва след 10-годишен непрекъснат ръст, при който всяка година се отчиташе поскъпване в рамките на 3%-5%. За чуждестранните инвеститори вложението в недвижимости в Швейцария стана неизгодно и интересът им към тази европейска страна спадна.

Също така се очаква да има спад и при наемните нива. Броят на пустеещите апартаменти достигна вай високата си стойност от 2001 г. насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КАТО ГОСТ

    1 1 Отговор
    ЗА ТОВА КУПУВАЙТЕ ИМОТИ САМО В СОФИЯ, ЦЕНИТЕ ЩЕ СТИГНАТ 20 000 НА М2
  • 2 брокер

    1 0 Отговор
    в София се очаква покачване на цените с 5-6% само за...............първия ден от 2016 г./Васильовден/. Ромите щели да си подаряват апартаменти по случай празника! Купувайте братя българи, че след нова година цените ще са космически!
  • 3 главен брокер

    0 0 Отговор
    Защо не се споменава в статията, че имненно санкциите към Русия са причина за това ...