Last news in Fakti

18 Август, 2015 17:41 2 967 0

Еко селища и в Турция

  • еко селище-
  • турция

Пазарът на недвижими имоти в Турция безспорно изживява своя пик през последните години. Освен обновяването на жилищния фонд и разширяването на големите градове (предимно Истанбул и Анкара), значителни средства се влагат в изграждането на ваканционни курорти и голф комплекси. На дневен ред обаче е развиването на еко селищата.

Един от първите подобни проекти ще бъде реализиран в близост до известния курорт Анталия. Проектът е на архитектурното бюро GAD Architecture, което има богат опит в сегмента в цял свят. Селището Ахк Кунду ще бъде разположено на 20 км. северно от Анталия и близо до Средиземно море. Планира се изграждането на 123 жилищни единици с различна големина.

Къщите ще са двуетажни. Връзката между сградите ще се осъществява с пешеходни зони и паркове, които плавно преминават в зоната за отдих на крайбрежието. Там на разположение на собствениците и почиващите ще има тенис кортове, футболни игрища, пристанище за яхти.

Електричеството ще се осигурява посредством слънчеви панели, а материалите, които ще се използват в изграждането, ще са само естествени – като камък и дърво.

Комплексът, който трябва да бъде готов през 2016 г., вече привлече интереса на международни инвеститори.

Подобни проекти досега се реализират единствено в Дубай. „Умният град” ще е с капацитет 160 000 души и ще бъде разположен на територия от 5665 хектара.



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА