11 Ноември, 2015 16:55 7 683 2

Купуваш имот получаваш гражданство

  • имоти-
  • инвестиции-
  • чужденци-
  • гражданство-
  • турция

Министърът на икономиката на Турция Нихат Зейбекчи предложи да се дава турско гражданство на чужденци, които придобиват недвижими имоти на определена стойност в южната ни съседка. Инвестиционният обем на този тип активи от страна на чужденци е 4-5 млрд. USD. „Нека ги увеличим до 10 млрд. USD”, призовава Зейбекчи.

Вече има реализирани подобни програми в други държави. Според него финансовият праг за получаване на гражданство срещу покупка на имот трябва да бъде от 500 000 USD до 1 млн. USD.

До 4.32 млрд. USD достигнаха чуждестранните инвестиции в покупка на жилища и къщи в Турция през 2014 г., което е абсолютен рекорд за времето откакто се наблюдава детайлно имотният пазар.

На инвеститорите, които не желаят гражданство, може да им се дават дългосрочни визи. Към момента чужденците, които получават гражданство, нямат право на работа и безплатно здравеопазване. „Новият тип виза ще отвори нови хоризонти. Гражданите на други държави, които получават подобен документ, ще имат същите права като турците, както и ще могат да работят във всички отрасли на икономиката”, обясняват специалисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ZZZ

    0 0 Отговор
    Ако купуваш имот за 1млн. каква работа ще те интересува и какви здравни вноски ???? Може би ще работиш в дюнерджийница ????

    Коментиран от #2

  • 2 ГОСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ZZZ":

    Ами може да иска да кандидаства за пенсия или да му излиза да работи като собственик на фирма в Турция вместо в Германия или САЩ, например.
    Има си далавера. Ти не го мисли :-)