Last news in Fakti

25 Август, 2015 19:49 2 017 0

Къде са най-евтините студентски жилища

  • университет-
  • студент-
  • наем-
  • стая

Средно срещу 350 EUR може да се наеме стая от студент в големите европейски университетски градове. Най-високи за младежите са наемите във Великобритания – 800 EUR на месец. Следва Италия – с 450 EUR/мес. и Франция – 300 EUR/мес. Германия остава на четвърто място в класацията с месечен наем от 200 EUR.

Младежите, предпочели да учат в Испания и да живеят там под наем, трябва да са готови да отделят месечно по 220 EUR. Разликата в наемните нива в испанските градове, обаче е голяма. Така например, в Мадрид месечната рента е 310 EUR, в Барселона е 300 EUR, а в Мурсия – едва 140 EUR.

Най-достъпни за наемане на студентско жилище се оказват Полша и Белгия, където месечната рента е съответно 150 EUR и 180 EUR.

По отношение на ВУЗ-а, който предлага най-евтино висше образование, това е университетът във Варшава. Годишно обучението там струва 5860 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА