22 Октомври, 2015 09:03 4 960 2

Рециклираното дърво в интериора е особено актуална тенденция

  • хаусмайстер-
  • интериор-
  • дърво

Вероятно сте забелязали колко много напоследък в интериорите се вижда рециклирано дърво. Това е една доста стабилна тенденция в интериорния дизайн, която съществува от няколко години по света, а напоследък все по-често намира израз и у нас. И съвсем логично е - старата дървесина си има своите предимства. Вече е добре изсъхнала, има красиви добре очертани жилки и внася така необходимата топлина в съвременните максимално изчистени интериори. А и много добре се съчетава с материалите и цветовете в модерните интериори. Ако сте предвидили ремонт, помислете за тази идея - поне малка част от дървените елементи в интериора ви може да бъде от рециклирана дървесина. Разбира се, за използването й има съответните правила, но дизайнерите от Хаусмайстер могат да ви помогнат, както с идеите, така и с интериорния проект и с пълната му реализация.

Местата в жилището, където можем да използваме рециклирано дърво, са най-различни. След подходяща обработка то може да се сложи дори и в банята


източник Dionne Arquitectos

или да замести гърба на кухненския плот:


Beautiful House and Garden

Заради популярността на тази тенденция все повече производители започнаха да предлагат плочки, имитиращи рециклирана дървесина, които можем да използваме във всяко помещение и на пода и на стените (снимката най-горе).

Най-често рециклираното дърво се използва като декоративен елемент, като акцент, който служи като връзка на модерното жилище с миналото и средство да добавим малко повече топлина и уют в стаята.


източник Сontemporist

Или като начин да спестим разходи като се възползваме от красотата на старото дърво:

Рециклираното дърво в интериора е особено актуална тенденция

Тази тенденция е част от усилията на модерния свят да запази природните ресурси и е добър начин всеки от нас да допринесе за това без да се лишаваме от топлината на естественото дърво в дома си.

Теменужка Захариева


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дървар

    0 0 Отговор
    Аз за рециклирано дърво за първи път чувам. Как точно се осъществява процеса ? Май става дума за състарено дърво .
  • 2 Дърво

    0 0 Отговор
    Ми слушай по добре.