22 Октомври, 2015 15:37 3 796 0

Задържаха 500 мигранти строители на един строеж

  • строители-
  • арест-
  • москва

Със задържането на 500 мигранти работници завърши проверката на миграционните власти на голям строителен обект в Москва. Двама от задържаните, които през деня са строили гаражи, нощно време са нападали самотни жени и са ги ограбвали.

Проверката, отнела около един час, е минала спокойно и с подкрепата на служители от ОМОН.

„Всички задържани са пристигнали от съседни на Русия държави. Ще бъде проверен техният статут на пребиваване в страната. Двама от задържаните са заподозрени в извършване на грабежи. Те са от Таджикистан”, съобщиха от полицията.

Акцията „Мигрант-2015” на властите не е случайна. Напоследък в Москва зачестиха нападенията над жени. Сигурно е, че двамата таджикистанци са виновни за поне пет от нападенията. Също така голяма от мигрантите в Москва пребивават с подправени документи. Властите също така проверяват и строителната компания, която е наела тези работници и им е предоставила жилища.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА