28 Септември, 2011 12:03 3 777 1

Чужденци купуват по-лесно имоти в Турция

  • турция-
  • имоти-
  • покупка

Турските власти подготвят закон, който отменя принципа на взаимност при покупката на имоти от чужденци. Те ще могат да придобиват имоти дори, когато тяхната страна не предоставя на Турция аналогични условия за придобиване на недвижимост. Така например, според сега действащия принцип датчаните могат да купят в южната ни съседка само едно жилище или вила с възможност само за шестмесечно пребиваване в годината. Поляците, освен справка от военното министерство, за да купят имот трябва да получат разрешение от Анкара. Гражданите на Азърбайджан, Беларус, Казахстан не могат да купят имот на името на частно лице.

Турските предприемачи и брокери одобряват подобна мярка, тъй като ще спомогне за реализиране на повече сделки, а оттам и повишаване на цената. По данни на експерти след приемането на подобен закон инвестициите в строителния сектор ще се увеличат от сегашните 2.5-3 млрд. EUR на 5 млрд. EUR за година.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милен Давидов

    2 0 Отговор
    вече мога да си купя една вила на босфора :))