Last news in Fakti

7 Март, 2016 11:12 3 874 1

Растат продажбите на жилища в Крим

  • крим-
  • жилища-
  • къщи-
  • цени

На фона на сериозния спад на руския пазар на недвижими имоти, се наблюдават положителни тенденции на този в Крим. Така например, в страната за последния месец се отчита спад от 2.4% на вторичния пазар на жилища, до 63 200 рубли/кв.м. В същото време в Крим се наблюдава обратната тенденция. Поскъпването е в рамките на 23%, а средната цена, на която се търгува квадратният метър жилищна площ е 85 000 рубли.

Най-скъпите места за покупка са Симферопол, Масандър и Севастопол. Това са отнася не само за продажбите, но и за сектора на наемите. Средно апартамент в посочените места може да се наеме за месец срещу 465 800 рубли. „Интересът към вторичния пазар на жилищни имоти в Крим винаги ще бъде висок от съгражданите ни. Причината е, че много от тях искат да имат собствен апартамент или къща, за да могат да ги ползват през лятото, вместо да плащат за хотел. Освен това, към полуострова има интерес още от времето на СССР. Тогава цената на жилище в Ялта е била като тази в Москва”, казва Сергей Цъгалев, управител на агенция „Мой дом”. В момента обаче се наблюдава дефицит на имоти от първичния пазар. Ако това продължи и в близките години не бъдат реализирани нови жилищни комплекси, то цената на имотите от вторичния пазар ще продължат да растат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 arbo

    0 0 Отговор
    А в София как е? Има ли 100-200 % увеличение на цените? Бежанците търсят предимно четиристайни за 200 000 евро за 40-50 човека!