19 Април, 2018 14:16 1 961 5

Двойно повече инвеститори в Крим

  • крим-
  • жилища-
  • строителство
Двойно повече инвеститори в Крим - 1
Снимка: Shutterstock

Двоен ръст на инвеститорите се отчита в Крим. Причината е активизирането на предприемачите, които замразиха проектите си след като полуостровът премина под руско управление. Размразяването и дострояването на обектите може да увеличи двойно предлагането на жилища през текущата година, отбелязват анализатори.

Броят на проектите на първичния пазар на недвижими имоти за година е нараснал от 31 на 47. Увеличение от 70 000 кв.м на 210 000 кв.м. жилищна площ се наблюдава в Севастопол. До края на годината там се планира да бъдат пуснати в експлоатация още 15 обекта с общ обем около 200 000 кв.м.

Увеличеното предлагане обаче още през 2019 г. ще се окаже недостатъчно на фона на силното търсене на бюджетни жилища. Към днешна дата се наблюдава значителен интерес към луксозните проекти в ценовия диапазон между 2 и 4 млн. руски рубли.

През 2017 г. Крим се превърна в лидер сред руските региони по отношение на темповете на строителство. За 12 месеца в региона бяха въведени в експлоатация 833 600 кв.м. жилищна площ. Това е 2.9 пъти повече в сравнение с 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    2 13 Отговор
    Другари тоя Крим май започва през носа да ни излиза с тая рубла дето стана 2 стотинки ...

    Коментиран от #3

  • 2 Невярващ

    17 4 Отговор
    Не може да бъде ! Нали Русия загиваше !

    Коментиран от #5

  • 3 Рубладжийче

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "СССР":

    "Другарю" , ние с теб нали сме на US центове ! Аз вече имам цяла шепа ! Ти колко събра ?
  • 4 Владо Вр

    9 2 Отговор
    Я! Ти да видиш! Крим се развива, вместо да пропада?! Ти, та, та! Горките форумни коментатори, слабо действуват!
  • 5 Гост

    0 5 Отговор

    До коментар #2 от "Невярващ":

    Тя загива, ама Крим не! Това е само един регион, погледни в другите региони каква разруха, Коми, Якутия, Дагестан, и още 80% субекти.