21 Март, 2016 21:08 4 677 6

В Италия продават цяло село

  • италия-
  • село-
  • продажба

Последните жители на италианското село Поджио Санта Сесилия, в близост до Тоскана, са го напуснали през 60-те години на миналия век. От тогава почти всичко е останало непроменено, независимо от направените вложения от страна на частен инвеститор.

„Първоначално започнахме да изкупуваме земеделските земи около селото с цел развитие на животновъдство. Въпреки, че не успяхме да разкрием напълно потенциала на Поджио Санта Сесилия, в голяма степен съхранихме голяма част от недвижимите имоти ”, обяснява Фабио Венеголи, един от италианските предприемачи, който вече 50 години влага средства в селцето.

Селцето се продава заедно с успешно развита органична ферма. Причината, че инвеститорите са на години и вече не успяват да се справят с нея и се надяват бъдещия собственик да продължи тяхното дело.

Поджио Санта Сесилия се намира на 25 минути път с кола от град Сиена, известен със своята история и забележителности. Селцето е разположено на хълм сред гъста гора. Повечето сгради са построени през XVI в. и се нуждаят от реставрация.

В цената също така влизат средновековен замък, вила от XVIII в. с площ 7000 кв.м и църква. Продават се и частично ремонтирани конюшни, цех за преработване и опаковане на маслини и големи подземни  изби.

Общата площ на земята е 700 хектара, които включва земеделска земя, маслинови горички, лозя и езера.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЮБМ

    2 0 Отговор
    да го продадат на бежанците
  • 2 ДжорджоНеаполитано

    1 0 Отговор
    В България има много такива села без пари !
  • 3 Никито Иванов

    1 0 Отговор
    къде е фермата !? да не би да е за калифорнийски червеи !?
  • 4 До Джорджо

    0 1 Отговор
    Баш такива села в България няма и никога не е имало!!!
  • 5 бай Иван

    0 0 Отговор
    Има Бойково , Ситово, Плочник, около Пловдив има много а в северозападна България повечето са с по 5-6 жители и намаляват

  • 6 мда

    0 0 Отговор
    Само цената не видях