6 Юни, 2016 12:26 2 883 0

Brexit надува цените на жилища

  • великобритания-
  • цени-
  • имоти-
  • brexit

Предстоящият референдум за излизането на Великобритания от Европейския съюз като че ли води до повишаване на цените на недвижими имоти на Острова. Потенциалният купувач, решил да придобие жилище в голям британски град ще трябва да приготви 776 000 EUR, пише в свои материал изданието Daily Mail. Това е рекордна сума откакто се води статистика за цените на жилищата във Великобритания.

С 14% се е увеличила на годишна база средната цена на апартаментите в Лондон, а спрямо първото тримесечие на тази година ръстът е в рамките на 7.9%. Според анализатори, причината за поскъпването се крие в слабото предлагане, ниските лихви по ипотечното кредитиране и ниския гербов данък за имоти на стойност под 1.21 млн. EUR.

Благодарение на по-високия данък, който трябва да плащат купувачите на недвижимости на стойност над 1.21 млн. EUR, се отчитат по-малко сделки при луксозните имоти и по-бавен ръст на цените във високия сегмент. Там средната цена на жилище към края на май 2015 г. е 2.16 млн. EUR, което е ръст от 2% спрямо същия период на миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА