Last news in Fakti

12 Юни, 2016 17:47 5 236 0

Комфортна кухня в малко жилище

  • кухня-
  • големина-
  • дизайн

Да се оформи комфортна кухня в малък апартамент е предизвикателство за всеки архитект. Необходимо е не само да се намери подходящото място в имота, както и достатъчно пространство за техниката, но и тя да се вписва в останалата част от имота. Ето 5 примера как това може а се постигне.

1. Едно цяло

Много хора се радват, когато в жилището им няма стени или каквито и да било прегради. Липсата им дава усещане за простор. Ако искате да маркирате територията на кухнята, може да го направите като ползвате друг цвят. В случая стаята я бяла, а бокса – сив.

Комфортна кухня в малко жилище

2. Островен бар

Кухненската територия се маркира като между нея и останалата част от помещението се слага барплот. Последният изпълнява няколко функции – служи за работно място и за хранене.

3. Зонираща преграда

Това е най-разпространения вариант за зониране, при които се използва преграда. Тя може да се направи от гипсокартон или шперплат, допълнена с ниши или прозорци, които визуално ще придадат повече простор на помещението.

Комфортна кухня в малко жилище

4. Ъглово разположение

Кухнята може да заеме един от ъглите на жилището. Подобно разположение в много голяма степен икономисва пространство. На ъгловите стени могат да се монтират шкафове и по този начин да се избегне усещането за теснота. В случая трябва да се има предвид, че кухненския бокс трябва да е добре осветен, за да може малката кухня да изглежда по-голяма, отколкото е в действителност.

Комфортна кухня в малко жилище

5. Компактно решение

Когато жилището е много малко, то и за кухнята не остава много място. Така например, студио от 21 кв.м и за да се отдели кухнята от останалата част, е използвана прозрачна преграда, за да няма визуални ограничения и да се постигне оптимален ефект.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА