Last news in Fakti

16 Юни, 2016 14:28 4 028 0

Чехия: цените растат, а продажбите намаляват

  • чехия-
  • цени-
  • сделки

С 1.5% поскъпнаха жилищата в Прага през април и май 2016 г. спрямо първите два месеца на текущата година. При интензивността на предлагане се отчита спад в рамките на 22% през пролетта на тази година спрямо есента на миналата. Дефицитът на жилища ще се задълбочава, тъй като повечето от новостроящите се апартаменти се изкупват още на етап строеж и дефакто до пазара достига минимален брой готовите нови имоти, казват местни анализатори.

Като цяло за последните две години жилищата в Чехия поскъпнаха с 11%. Най-високите цени на този тип имоти през първите месеци на настоящата година са 1960 EUR/кв.м. Най-евтино апартамент може да се купи срещу 1210 EUR/кв.м. За периода януари-март са били реализирани 5454 сделки, сочат данните на компанията Deloitte. От тях 70% са били в столицата Прага, където и средните стойности са най-високи за Чехия – 2130 EUR/кв.м. На второ място остава Бърно – 1570 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА