Last news in Fakti

8 Юли, 2016 18:10 2 551 0

Какво се случва в офиса на Toyota

  • toyota-
  • пестене-
  • ток-
  • асансьор

За това, че икономическата ситуация в световен мащаб далеч не е идеална, служителите на един от най-големите автомобилни производители – Toyota, могат да усетят сами минимум по два пъти на ден – когато идва и си отиват от работа.

Два от осемте асансьора в щаб квартирата на компанията в Токио бяха изключени. Понижаването на разходите на енергия в сградата са само част от мащабен план за икономия на ресурси в процеса на укрепване на японската йена и намаляване негативния ефект от това върху местната икономика.

Мерките за икономии няма да се сведат само до спирането от експлоатация на два от асансьорите. Програмата за намаляване на енергийните разходи се състои от множество точки, като например преминаване изцяло на светодиодни лампи и оптимизация режима на работа на вентилационната система.

„Лекото затруднение по пътя до работното място трябва да накара служителите да се замислят за намаляване на разходите и повишаване ефективността в сложните икономически условия”, казват от ръководството на Toyota.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА