Last news in Fakti

12 Септември, 2016 16:41 5 444 3

Най-високият мост в света е факт

  • мост-
  • дължина-
  • китай

В китайската провинция Гуейджоу завърши строителството на най-високия мост в света. Името му е Бейпадзян и е дълъг 1341 метра. Неговата височина е рекордна – 570 метра. Съоръжението свързва градовете Жуйли и Ханджоу. Началото на строителството на Бейпадзян е поставено през 2013 г. цената на инвестицията възлиза на 150 млн. USD.

Към момента мостът е в изпитателна фаза, след което се очаква да бъде въведен в експлоатация. Очаква се това да се случи през октомври 2016 г.

Досега за най-висок беше признат мостът над река Съдуха, чиято височина е 496 метра. Открит е през 2009 г. Той е част от автомагистрала G50, свързваща Шанхай с Чунцин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фронто

    0 0 Отговор
    Като ще е гарга,рошава да е _ като ще падаме отвисоко, от _най_ да е! Тази държава с какъв трясък ще се срине! Това са проекти за реклама_пАрата в свирката.И парАта!

    Коментиран от #3

  • 2 НИК

    0 0 Отговор
    А В БЪЛГАРИЯ ЗА 150 МИЛ. $ "СТРОЯТ" НЯКОЛКО КИЛОМЕТРА СМЕШНА АВТОМАГИСТРАЛА С НАЙ-ДОЛНОПРОБНИТЕ МАТЕРИАЛИ!!!!!......А, КИТАЙ КАКВИ ЧУДЕСА ПРАВЯТ СЪС 150 МИЛ.$............ЕХХХ........МЪКА, МЪКА.......
  • 3 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Фронто":

    голям мерак да я сринеш тая държава иейййй :))))) Що не си гледаш о.ра.ия г.з ами завиждаш на хората?