Last news in Fakti

24 Октомври, 2011 11:15 2 213 0

Превръщат Бъкингамският дворец в хотел

  • бъкингам-
  • дворец-
  • принц чарлз-
  • хотел

Принц Чарлз възнамерява да превърне Бъкингамския двор в хотел, музей или изложбен център, след като стане крал. С подобен акт принцът на Уелс иска да сложи собствен отпечатък върху монархията. Промяната на предназначението на двореца е част от „подробен план за година първа на промените при управлението на крал Чарлз III” се посочва в новата биографична книга за Елизабет ІІ – „Диамантената кралица” на Андрю Мар, журналист от BBC. Авторът, който е работил две години над творбата си, ще излезе на пазара тази седмица.

Според Мар принц Чарлз вече се е дистанцирал от кралския двор в столицата. „Възкачването на принц Чарлз на престола ще бъде последвано от драматично прочистване на настоящия персонал на Бъкингамския дворец и идването на негов екип от служители. Една от най-драматичните идеи, които се обсъждат, е кралското семейство да напусне двореца и той да се превърне в голям официален правителствен хотел или център за организирането на събития. Кралят няма да живее в Лондон, а в замъка Уиндзор”, пише Мар, цитиран от БГНЕС.

„Пълна спекулация” – това беше отговорът на официални източници от двореца. Не е имало дискусии, планове или срещи на тази тема, допълниха от там.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА