6 Ноември, 2016 10:36 1 789 1

Как се спасява кметство и един от символите на София

  • маринела-
  • хотел-
  • кметство-
  • офис

След като през последната година и половина се наблюдава тенденция към покупка на жилище „на зелено”, вече се отчита интерес и към друг тип имоти в строеж, а именно офисите. И докато се строят нови и модерни сгради Софийска градска прокуратура отмени разрешението за строеж за надстрояване на хотел „Маринела – София“.

Рецепта за това как може да се избави едно малко село от финансови затруднения даде кметът на Янтарнъй (Калининградска област) като реши да продаде сградата на кметството. В друга част на планетата – Китай, продължават опитите за миграция на гражданите от по-трудно достъпните райони към по-големите градове.

Не само жилища отдават под наем на етап строеж

Активното търсене и желанието да се наемат офиси още в етапа на тяхното изграждане са двете основни причини, които доведоха до ръст от 9% в реализирането на сделки в сегмента за периода януари-септември. За първите девет месеца на текущата година са отдадени под наем 105 000 кв.м. офис площи, като сред най-големите подписани сделки е за офис от 20 000 кв.м. в новострояща се сграда с офиси клас „А” в центъра на София.

Още по темата

Закъсал кмет продава сградата на кметството

Кмет на село в Калининградска област обяви за продажба сградата на местната администрация. Причината е огромния дефицит в бюджета. Обявата за продажбата на е публикувана в социалната мрежа Facebook.

Още по темата

Колко струва масовото преселение в Китай

Над 140 млрд. USD планира да похарчи Китай до 2020 г. за преместването на китайците, живеещи в най-бедните райони на страната, към такива, в които могат по-лесно да си изкарват прехраната. Финансирането ще бъде осигурено от две държавни банки.

Още по темата

Отмениха разрешението за строеж на хотел „Маринела”

Софийска градска прокуратура (СГП) отмени разрешението за строеж за надстрояване на хотел „Маринела – София“, издадено от главния архитект на СО район“ Лозенец“. „След констатирани от ДНСК нарушения при изготвянето на техническите проекти за надстрояване на хотела и издаване на заповед за спиране на строежа и забрана на достъп до обекта, СГП е сезирана с оглед упражняване на правомощията й по реда на надзора за законност”, съобщават от Прокуратурата.

Още по темата

Най-големият отнет имот в историята на КОНПИ

искотека с кафене и механа в Обзор с цялото й оборудване, ферма за щрауси край Петрич с цялото й оборудване, още два недвижими имота в Петрич, моторна лодка, леки и товарни автомобили – всичко на стойност 5 391 990 лв. бяха отнети от Иван Солаков. Това стана възможно след като Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) спечели дело за отнемане на имуществото на Солаков.

Още по темата


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jgg

    0 0 Отговор
    Стига БКП бутафория. Всички жфиси в София стоят празни те тръгнали да строят небостъргачи. Няма такава държава, смешна и жалка.