Last news in Fakti

21 Ноември, 2016 19:22 1 463 0

Колко струва ремонтът на Бъкингамския дворец

  • бъкингамски дворец-
  • ремонт-
  • цена

Реставрацията на Бъкингамския дворец ще се извършва поетапно в течение на следващите 10 години и ще струва на страната 369 млн. паунда, съобщава британското министерство на финансите. Планът на средствата, които трябва да преминат от държавния към кралския бюджет предстои да бъдат гласувани от парламента. Ремонтът ще започне през април 2017 г.

По време на реставрационните дейности кралица Елизабет няма да се наложи да напуска своя дом. Планирано е да бъде подменена цялата електрическа инсталация, водопроводните тръби и бойлерите. Те не са обновявани от толкова време, че съществува реална опасност от възникването на пожар или наводнение.

Възможността за основен ремонт на сградата се обсъжда от няколко години. В края на 2015 г. трапезарията трябваше да се затвори, поради проблем с тавана.

Британски активисти се обявиха против ремонта на сградата. Те смятат, че тя трябва да премине в ръцете на държавата и да бъде превърната в музей.

Бъкингамският дворец е построен през XVIII в. От XIX в. той е официална резиденция на британската монархия. През август и септември Елизабет II не живее в него и тогава дворецът е отворен за посетители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА