Last news in Fakti

5 Декември, 2016 10:46 11 549 11

Много оферти за продажба, малко клиенти за покупка

  • imot.bg-
  • видин-
  • жилища

Дефицитът в търсенето на жилища във Видин се засилва. В същото време предлагането все повече се увеличава, коментират местни брокери. Причината за това е липсата на работа в региона. Много хора решават да напуснат града и околността, за да търсят препитание в други градове или в чужбина. Тези, които преди време са се изнесли зад граница, не желаят да инвестират в придобиването на жилище. Единствено младежи, решили да се отделят от родителите си, купуват апартаменти, но предимно гарсониери.

Към момента се оферират едва малко над 100 жилища, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. Предлаганите имоти са старо строителство. Силно ограничено е предлагането на гарсониери. Средно срещу 330 EUR/кв.м може да се купи подобен имот. Жилище от 51 кв.м. в тухлена сграда може да се купи срещу 21 000 EUR. Половината от предлаганите имоти на пазара са двустайни жилища. Почти на същата цена на гарсониера може да се вземе и апартамент с две стаи. Срещу 20 500 EUR се продава жилище с площ 76 кв.м в панелна сграда, построена през 1992 г. Тристайни имоти се търгуват средно срещу 312 EUR/кв.м. Срещу 26 000 EUR може да се купи апартамент от 81 кв.м в тухлена сграда построена през 1985 г.

Раздвижване на имотния пазар може да се очаква едва след като се появи интерес към придобиването на парцели с цел изграждане на промишлени имоти, но такъв няма дори след пускането на дългоочаквания втори мост при р. Дунав – Видин-Калафат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vlado

    47 6 Отговор
    Сега във Видин, скоро и в цялата страна!!!
    ЧЕСТИТ НОВ ИМОТЕН БАЛОН.
    Продължавайте да купувате жилища дето не стават за нищо и сторителите ще продължават да вдигат цените. Продължавайте да плащате за 100кв.м., а да живееете в реални 75 и строителите ще продължават да ви цакат и да си пълнят джобовете с парите ви. Овчи народ български.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Калоян

    6 12 Отговор
    Владо ти защо не станеш един строител и да продаваш жилища? Така като гледам такъв балон се е оформил във Видин, че има дефицит на жилища. Прецакани са тези, които разсъждават като теб. Този който недоволства съм сигурен, че живее в жилището на баба си, също така надали пръщят от пари джобовете и банковите му сметки..

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Ima

    25 0 Отговор

    До коментар #3 от "Калоян":

    Има дефицит на хора във Видин, а не на жилища ;)
  • 5 майна

    12 3 Отговор
    Като гледаш имотните обяви в Пловдив си мислиш,че си в Берлин или Лондон,андрешковци
  • 6 Гост

    16 2 Отговор
    Кой продал продал. Цените тръгват надолу. След нова година ще се продава на минус 20%. Защото вятърът от Италия и Европа ще задуха и в БГ. На продавачите мога да кажа "Късно е чедо резето щтракна".
  • 7 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Калоян":

    я си премести канторката във Видин, да напрайш малко кинти
  • 8 неброкер

    14 3 Отговор
    Добре го е казал №1 и няма значение къде живее и с какви пари разполага /до №2/, за да вижда обективно. То бива надуване на цените, печалби - 200% от едни никакви кутийки, ама толкова не бива.
  • 9 корчо

    8 9 Отговор
    Абе, за какви надувания на цените говорите? Който може да разсъждава поне малко би си направил една проста сметка. Що-годе нормалното строителство в приличен кеартал в София се продава на около 900 евро на кв/м. За да го построиш това що годе нормално строителство ти трябват около 350 евро на кв.м. Ами земята, на която се строи, безплатна ли е? Ами ДДС-то? Ами рушветите, които трябва да платиш, за да не те спъват? Строителите в момента (поне в София) работят за около 30-35% печалба, така че гаражните дискусии по-добре да си стават в гаражите. И това за 20% по ниски цени след нова година, ме уби от смях.

    Коментиран от #11

  • 10 Марио Ангелов

    13 3 Отговор
    Цените на имотите в България ,нямат връзка с реалноста.
  • 11 ГОСТ

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "корчо":

    Корчо - тия 350 евро на квадрат без ДДС да знаеш че много ама много си си ги пофантазирал - все едно всички строят с материали на ARDEX