Last news in Fakti

6 Ноември, 2011 16:02 6 843 5

Бутат незаконни строежи на Златни пясъци

  • незаконни сгради-
  • кабакум-
  • златни пясъци-
  • варна
Бутат незаконни строежи на Златни пясъци - 1
Прословутата къща на Марешки

От няколко дни багери рушат незаконни постройки на плажа "Кабакум" край Златни пясъци, предаде БНТ 1. Нова проверка започва и за обекта на Веселин Марешки, който загуби кметските избори във Варна преди седмица. Чрез фирма на съпругата си, аптечният бос е наел централната част на плажа и е поставил преместваем обект. От областната управа и строителния контрол обаче възразяват, че постройката е двуетажна.

Под ударите на машините за разбиване и събаряне първо попаднаха изградени основи за бъдещо заведение и тоалетна в южната част на плажа "Кабакум". Постройките нямат никакви проекти и строителни разрешителни. Тоалетната дори, противно на всякакви изисквания, не е свързана с канализацията в района, а е със септична яма, при това под пясъка.

Според областния управител, до началото на сезона концесионерът на плажа ще трябва да осигури тоалетна за плажуващите. На мястото на тези бетонни основи, тен ще могат да събират онези, които не искат да плащат наем за шезлонги и чадъри. В централната част на плажа "Кабакум" се издига това съоръжение, известно като къщата на Веселин Марешки.

Според закона за Черноморското крайбрежие върху плажната ивица обектите не може да бъдат на повече от едно ниво. От областната администрация и строителния контрол признават, че спорът с Веселин Марешки дали това е втори етаж на преместваемия му обекта ще бъде дълъг и труден.

Заведението "Корсари" също се очаква да падне в плен на багерите. Заповед за неговото премахване вече е издадена, очаква се нейното потвърждение от съда. Местните разказват, че минералната вода, бликнала точно до заведението, пречела на собствениците му заради което се нложило тя да бъде изместена от другата страна. Това пък прогонило туристите от плажа. Сега само ентусиасти могат да стигнат до лековитата минерална вода.

Оказа се, че ограничения нямало и за собствениците на "Корсари". Било им разрешено да поставят 20 квадрата преместваем обект. Излели обаче бетон и построили това заведение, което е заело цели 300 квадрата от плажа.

Амбицията на управата е след като се премахне незаконното заведение, на негово място да се възстанови миниралният извор, дори да се направи и басейн.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    4 0 Отговор
    Това правителство започна и да работи, дано и президента да ни е на късмет
  • 2 аз

    2 1 Отговор
    И лекарствата на Марешки поскъпнаха дръстично вече
  • 3 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Колко сме долни българите.Ако ВЕСКО МАРЕШКИ беше станал кмет
    щяха да му целуватг г.за,а сега типично за Нас ,строителния контрол пуска голямата щпакла пред новия-страр кмет за да може
    по-спокойно да си пие питието.Как пък точно "Кабакум"бре.........
    Всичко друго по ивицата е редовно...а!
  • 4 papagal

    0 0 Отговор
    ako bqha tragnali predi izborite madare6ki 6te revne za samoupravstvo ,a podrajnicite/na magre6ki/ 6te kajat 4e e izboren PR
  • 5 Коригирайте се

    0 0 Отговор
    Къде ти Кабакум, къде Златни пясъци? То има доста километри между двете.