16 Януари, 2017 14:49 5 252 6

Районният кмет на „Младост” в недоумение

  • гранд каньон-
  • младост-
  • проект-
  • наг

Един от най-големите проекти, които предстои да бъдат реализирани в София – „Гранд Каньон” на компанията „Гаранти Коза”, се прехвърля на кмета на район „Младост”. Става дума за 167 класьора. „Адмирирам тази проява на загриженост към настоящето и близкото бъдеще на "Младост" от страна на арх. Здравков и смятам, че именно това е пътят – районните администрации да имат право да участват във взимането на решения, касаещи съответните жители. В същото време за мен остава необяснимо, защо на нас се предоставя възможността да одобрим този мегапроект - инвеститор клас "А", получил зелена светлина от Министерски съвет, със сгради, достигащи 31 етажа и с над 1500 апартамента, а същевременно доста по-малки обекти, като строежа пред бл. 70 са отнети от правомощията на района”, коментира кметът на района, Десислава Иванчева.

След като беше разгледан на експертен съвет от Направление „Архитектура и градоустройство” проектът е върнат за обосновка, касаеща височинната част на сградите и цялостния транспортно-комуникационен план за влиянието на новият обект върху съществуващата инфраструктура. Експертите от район „Младост” се запознават с документацията в сравнение, въпреки че са малко на брой в сравнение с тези в Столична община по думите на Иванчева.

На среща между инвеститора и представители на общината са дискутирани въпроси, касаещи техническия аспект на проекта и влиянието му върху живота на живеещите в квартала. „Гледаме на проекта изключително сериозно и отговорно и обмисляме всички варианти, за да защитим обществения интерес”, каза Иванчева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 2 Отговор
    младост му ****** майката
  • 2 Гостувам тук

    3 1 Отговор
    Този комплекс 2014 го бяха обявили да е готов и пуснат в експлоатация 2017, което очевидно няма да стане. Някой има ли повече информация?
  • 3 нане

    3 1 Отговор
    Ми който се пре**.а да си купи на зелено там сега да ходи да помага в строежа :)

    Коментиран от #4

  • 4 Гостувам тук

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "нане":

    А има ли такива?
    Мен 2014-та ме оферираха на зелено там на баснословни цени от 1250 евро на м2! Още тогава ми се стори гнила тази работа и се съмнявам да са събрали достатъчно клиенти на зелено ако идеята е била така да финансират част от проекта. А може и да е била друга идеята - да пре**.ат както ти казваш осмелилите се да купят на зелено нещо, което 3 години по-късно все още не е ясно ще го има ли или не.
  • 5 Като се сетя само

    8 1 Отговор
    Най безумната среща на която съм била. 1250 евро, но без ДДС и то за изцяло северен апартамент. На нас ни обясняваха, че те не са виновни, че в България ДДС-то е 20%, при тях било 2 или 3 (не помня вече). Изсмяхме се и си излязохме. Казаха ни, че почти всичко било изкупено от инвеститори и ако си харесаме някакъв друг апартамен ще трябва да говорят с някой инвеститор и той да ни каже неговата цена. Освен това на апартамент към 90 кв се падаше към 200 лв месечна такса за обслужване, но щели те да ни хвърлят боклука. 2014 още не смееха да пускат обяви с приблизителни цени и ако се заинтересуваш те канят на среща. До първта копка не плащаш нищщо, но щом копнат и дължиш веднага 100%. Ако решиш да плащаш на етапи дължиш екстра лихва (различна от тази на кредита който си изтеглил) Като се сетя само и вътрешно се смея! Още помня името н жената от Гаранти Коза, Мерелин. Беше и с колие с името си на него. 45 мин обясняваше колко бели вели и какви сгради били правили и като почнах да я питам директни въпроси и стана неудобно.

    Коментиран от #6

  • 6 Гостувам тук

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Като се сетя само":

    Не знаех че е без ДДС понеже не съм проявявал интерес. Те ми се обадиха и като ги попитах от къде ми имат номера ми казаха, че имали отдел, който с това се занимавал. А в нета в обявите си наистина никъде не споменаваха цена. 1250+ДДС е 1500 и като имаш предвид, че това е с общи части, то цената на м2 чиста жилищна площ излиза 2000 евро и то на зелено направо идва двойно на цените от 2014-та.