26 Януари, 2017 15:11 9 760 10

Кое повишава двойно цената на жилището

  • жилища-
  • цени-
  • фактор
Кое повишава двойно цената на жилището - 1
Снимка: М. Богданова ©

Първото, а и често единственото, което правят собствениците на жилища, решили да продадат имота си, е да го ремонтират. Оказва се, обаче че все по-голяма тежест за повишаване стойността на имота има общото състояние на сградата, в която се намира той и качеството на строеж. През 2016 г. често апартаменти, намиращи се на една и съща улица, са се продавали с голяма ценова разлика. „Тенденцията е валидна за София и се дължи на все по-нарастващото значение на качеството на строителство. Ценовите рамки на имотите в един и същи квартал през изминалата година са много широки. Имаме немалко случаи на сключени сделки на няколко метра една от друга, с разлика в цената на квадратен метър над 100%. Днес, не само локацията формира стойността на имота, колкото общото състояние на сградата, качеството и годината на построяване. Предпочитанията за квартал не са за подценяване, но те следват по-различна логика“, казва Явор Пейчев, регионален мениджър на „Имотека”.

Според него, изборът на квартал е сред първите решения, които купувачите вземат. Обикновено това е резултат от лични или емоционални причини – близост на местоработата или близките, обвързаност с квартала от детството. Подборът на конкретен имот е вторият етап от действията на купувача. Често той се оказва готов да плати над първоначално определения бюджет, ако апартаментът и сградата отговарят на очакванията му.

Ето и шестте тенденции на пазара на недвижими имоти през 2016 г.

Кое повишава двойно цената на жилището


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    15 3 Отговор
    "А, бе това е няква скрита рекламе на Нескафе" ...
  • 2 Госта

    20 7 Отговор
    "Кое повишава двойно цената на жилището". Отговор: човешката лакомия. Ако търсите качество - потърсете извън България.
  • 3 ддд

    19 4 Отговор
    лъжат не им вярваите
    отдалеченоста от една махала
    вдига цената
    другото са приказки
  • 4 Велко

    26 5 Отговор
    Брокера...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гощо

    14 6 Отговор
    Не си представям да живея в обеля ако ще метрото под входа да спира?!?!?
  • 8 бббббб

    14 3 Отговор
    Лакомията на брокера.
  • 9 Имхотека

    7 3 Отговор
    Имотека се активизираха напоследък заедно с традиционно изказващите мнение Unique Estates и се опитват да внушат на хората, че сделките се били повишили, цените били скочили и имотите стремглаво вървят нагоре. В същото време вдигнаха цените на имотите, които продават чрез сайтовете с по над 200 евро на квадрат и сега се опитват да ловят риба в мътна вода.
  • 10 гост

    5 1 Отговор
    Драги брокери, кое повишава двойно цените?? Купете си по един хапартамент, с кредит от банка по избор. Ще го отдадете под наем и след няколко години ще си го продадете на далавера. Нали във всички статии очаквате постоянно увеличение на имотите?
    Ето го идеалния шанс за вас :)