2 Февруари, 2017 15:37 2 371 1

Неизяснен статут на атрактивни имоти

  • летище-
  • парцел-
  • софия

Разрешаването на статута на северните районите намиращи се около охраняемата зона на летище София беше една от основните дискутирани теми на днешната среща между министъра на транспорта информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев и представители на Асоциацията на българските авиокомпании. Според последните при част от имотите има все още неизяснена собственост и ясно разделение, липсват улици и инфраструктура. Това не дава възможност там да се насърчават дългосрочните инвестиции, в областта на ремонтната дейност и техническа поддръжка на самолети.

Сегментът „парцели” на пазара на недвижими имоти продължава в района на летище „София” ще продължи да е активен и през тази година, коментират анализатори. Редица предприемачи разпознават в него възможността да инвестиции от типа строителството по поръчка (build-to-suit). Сред примерите за подобни сделки е бъдещият хъб на DHL в района на столичния аеропорт, който ще бъде изграден на терен на "България Ер Мейнтенанс".

На срещата е обсъдено и създаването на стратегия, която да дава основните насоки за развитието на авиацията. Министър Алексиев е поел ангажимент за разрешаване на проблемите.

Какво се предлага в района на летище „София”

Близо 100 са парцелите, които се оферират около софийското летище, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. Преобладаващата част от терените са с големина над 1500 кв.м. Цените започват от 150 000 EUR. Най-скъпият, респективно най-големият имот е УПИ с площ 93 741 кв.м. без ток и вода, но с лице на Околовръстен път. Офертната цена е 8 436 690 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    1 0 Отговор
    Когато ,трябва да се направи далавера с имоти същите стават с неизяснен статут!