16 Март, 2017 21:03 12 859 8

Продават изоставен град срещу 3.5 млн. USD

  • продажба-
  • град-
  • сащ

Продажбата на цели градове не е рядко срещано явление в САЩ. Поредната подобна продажба е градчето Тиллър в щата Орегон, което се състои от няколко сгради. То може да бъде купено срещу само 3.5 млн. USD, а ако бъдещият собственик иска да притежава и сградата на бившето училище в близост до него, трябва да плати още 350 000 USD.

Днес Тиллър на практика е необитаем. Разположен е на 362 км. от Портланд. Първоначално населеното място е било обявено за продажба през 2015 г., но тогава явно не се е появил купувач, които да отговаря на изискванията на сегашните собственици.

Тиллър е с площ 100 хектара, върху които има шест къщи, промишлени и търговски постройки, както и сграда, в която някога са се помещавали здравен център и магазин. Днес в градчето живеят само двама души – бившият учител, който разполага с къща до училището и пасторът на местната църква. В покрайнините на населеното място живеят около 250 души.

Тиллър е основан през ХХ в. от Аарън Тиллър, който през 1902 г. открива пощенска станция. Там са живели семейства, които са се занимавали с лесничейство. Имало е и завод за преработка на дървесина, но след неговото закриване градът запустява.

Брокерите, които се занимават с продажбата на населеното място, смятат, че към него може да бъде проявен интерес от страна не само на местни, но и на чуждестранни инвеститори, в частност китайски и да използват територията за създаване на SPA център.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    41 3 Отговор
    Също като българските обезлюдени села.
  • 2 Борис

    61 3 Отговор
    Ето празно място за емигранти.
  • 3 ХХХ

    5 0 Отговор
    Ако някак си изнамеря по случайност 3.5 млн. USD и закупя градчето, ще ми дадат ли зелена карта за Америка?!
  • 4 kusoagaki

    2 2 Отговор
    Минавал съм покрай това градче. Локацията е доста приятна.
  • 5 БОКО Т

    6 3 Отговор
    Няма да се учудя ако в най скоро време пише ПРОДАВАТ ЦЯЛА ДЪРЖАВА...сещате се че става въпрос за България..и това е много вероятно защото държавата трупа дългове които няма да може да изплати понеже няма икономика и ще бъде разпродадена като длъжник Вземе ли отново Тиквата властта ще очакваме това в наи скоро време да се случи

    Коментиран от #7

  • 6 питанка

    4 0 Отговор
    "Град" с 6 къщи...
  • 7 до Боко

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "БОКО Т":

    Хубаво е преди да пишеш глупости малко и да прочетеш ! България е една от държавите с най малко дългове, не само в Европейския Съюз ами и в света ! Не защитавам нито Боковци, нито никой, просто това е реалността към момента !
  • 8 Shmeker

    1 0 Отговор
    На тая снимка има някви халета