13 Април, 2017 20:51 3 621 4

Най-гостоприемните държави в света

  • гостоприемство-
  • държава-
  • класация

Най-гостоприемните държави за тази година се намират в Европа. В ТОП 3 влизат Испания, Франция и Германия, сочи изследване на Световния икономически форум, което се прави на две години. В него се включват 141 държави от цял свят. Следят се различни фактори от сектор „Туризъм”, какъв дял от приходите във всяка държава идват от него и доколко е конкурентоспособен въпросният отрасъл.

Всяка държава се оценява в 14 категории, включително бизнес среда, здравеопазване и ниво на цени на услугите в туризма. Крайният резултат се определя от средна аритметична оценка от всички категории.

Отлично съчетание на културни и природни забележителности, добра инфраструктура и авиационна мрежа са факторите благодарение, на които Испания е на първо място. Страната има обаче какво още да подобри в бизнес климата, доколкото например получаването на разрешение за строеж е свързано с тежка бюрократична процедура.

В ТОП 10 влизат и четири държави извън Стария континент – Япония, САЩ, Австралия и Канада.

ТОП 10 на най-гостоприемните държави в света

държава
1 Испания
2 Франция
3 Германия
4 Япония
5 Великобритания
6 САЩ
7 Австралия
8 Италия
9 Канада
10 Швейцария


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВЕЖДА

    3 1 Отговор
    Аз знам едно място, където здравеопазването и транспорта са безплатни, а хазяйна може да ти позволи да си легнеш с жена му...
  • 2 no name no face no number

    0 0 Отговор
    ехаа аз не бих изневерил на половинката, но виж здравеопазването и транспорта ме заинтригуваха:), къде е това място? Не е ЕС, там всички са със здравни каси и работят еднакво лошо. Първо ти дърпат пари от здравната осигуровка после те пращат до аптеката:))) не че има ефект. Та кое е мястото?
  • 3 дада

    1 0 Отговор
    Този списък е доста далеч от реалността.

    В САЩ като нищо ще ви извадят оръжие, а ако в Франция и Германия не говорите езика, най-вероятно ще останете на улицата. .

    Коментиран от #4

  • 4 Ферст

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "дада":

    Съгласен съм и аз,франчулята са отврат как така ще говориш на английски.На първо място трябва да са Японците и след това испанците.