Last news in Fakti

3 Май, 2017 22:12 5 255 6

Купиха най-високия небостъргач в Лондон

  • лондон-
  • небостъргач-
  • продажба
Купиха най-високия небостъргач в Лондон - 1
Снимка: Shutterstock

Китайският холдинг CC Land вече е собственик на най-високата сграда в Лондон – небостъргачът Leadenhall Building. Цената на сделката е 1.1 млрд. паунда (1.5 млрд. USD), уточнява вестник China Daily. „Подобна смела стъпка може да бъде обяснена с желанието на предприемачите да диверсифицират инвестициите си както по териториален принцип, така и по схецификата на бизнес моделите”, обясняват анализатори.

Доходът от отдаване под наем на сградата се очаква да бъде в размер на 40.2 млн. паунда (51.9 млн. USD).

Небостъргачът е висок 225 метра и беше обявен за продажба във връзка с просрочени дългове в размер на 12.7 млн. паунда (17.3 млн. USD) на досегашната компания собственик –British Land and Canada's Oxford Properties.

Щабквартирата на CC Land е базирана в административния център на Хонконг. През последните години холдингът реализира няколко големи сделки. През 2016 г. купи 50-метрова 12-етажна сграда в британската столица на стойност 290 млн. паунда на One Kingdom Street. Също така плати и 35% от цената на офис сграда в Австралия в размер на 15.6 млн. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил Младенов

    3 3 Отговор
    Дали са милиарда за въздух. Англ. не тъпи като нас продава земята.

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кирил Младенов":

    Платили са 1.1 млрд. паунда...............................Холдинга реализира печалби, не му е първата сделка и предполагам са по умни от теб за да имат толкова пари
  • 3 Иван

    1 0 Отговор
    Интересна информация. Но към редактора - FYI най-високата сграда в Лондон е The Shard.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Емил

    0 0 Отговор
    .......кога я купиха и дали е най-високата сграда?
  • 6 майна

    2 0 Отговор
    с тия пари могат да купят пловдивска област