Last news in Fakti

10 Май, 2017 00:01 4 696 10

Да живееш срещу 90 лв. в 110 кв.м жилище

  • варна-
  • заместник кмет-
  • пейчев
Да живееш срещу 90 лв. в 110 кв.м жилище - 1

Имотен скандал се разрази около заместник кметът на Варна Пейчо Пейчев, след като стана ясно, че живее под наем във ведомствено жилище като крайно нуждаещ се. Става дума за имот от 110 кв.м. Наемът, който плаща на месец, е 90 лв. Пейчев живее в имота от 2015 г. и по думите му жилището е преминало във фонд за крайно нуждаещи се по технически грешка.

„Г-н Пейчев ръководи едни от най-важните ресори в общината – местни данъци, общинска собственост, финанси, обществени поръчки. Много рядко общинари от Варна попадат в публичното пространство и това е големият проблем. До този случай стигнахме случайно”, обясни в „Здравей, България” Боби Касиков.

„Не съм се самонастанил, както твърди Касиков, защото съм го получил легитимно от кмета на града. Апартаментът е от 110 кв.м, а наемът е около 90 лева. Цените се определят от общински съвет съгласно наредба и методика”, коментира от своя страна Пейчев. Той допълва: „Нямам имоти във Варна, аз съм с постоянен адрес в София. Мога да купя апартамента и ако е във ведомствения фонд, а не в този за нуждаещи се”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Луд

    38 1 Отговор
    Ей само завиждате.Ми то човека за благото народа.Не за себе си.
  • 2 коги

    37 2 Отговор
    Човекът се е жертвал да отиде от София във Варна, където на негово име няма нито един имот, в името на благото на всички варненци!!! И те взели сега да го плюнчат! Ми без него сте загинали бре, недейте така за един апартамент да вдигате джабала! Сега ще го накарате да го купи за 30 хил. лева, за да ви затвори устите!
  • 3 Gost88

    23 0 Отговор
    Е па какъв е проблема нали суверена плаща остатъка, така де!
  • 4 гост

    30 0 Отговор
    Да не се забравя, че този отговаря за общественни поръчки. Ако на него му се струва напълно нормално хората с по 600лв заплата да дават минимум 300лв за стари и скапани жилища, а той с офоциална 1200лв да дава 90лв за ново и голямо жилище, то сметнете какви общественни поръчки прави. Сега прокуратурата трябва да му провери всички подписани поръчки.
  • 5 host

    28 0 Отговор
    Ей такива нагли дъртаци , заради които променят закони , щото едно време бил ибрикчията на бай Тошо , са за трепане .
  • 6 дабев

    17 0 Отговор
    Зам. кмет? А защо не плаща нормален-пазарен наем?
  • 7 Garrincha

    18 0 Отговор
    Поредното, нагло отроче на Политбюро ...
  • 8 Valeri

    18 0 Отговор
    Ами купи си, както ние си купуваме и плащаме заеми или живей на свободен наем, както много нормални хора плащат 400- 500 лв за наем
  • 9 Гост

    18 0 Отговор
    Ей зарад' такива сме така..
  • 10 незнайко

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Мога да купя апартамента и ако е във ведомствения фонд, а не в този за нуждаещи се”.!!!!! ЗАЩО НЕ СИ КУПИ АПАРТАМЕНТ ОТ СВОБОДНО ПРОДАВЪЩИТЕ СЕ ? Защото цената, тачна цената е различна. Много мразя такива чиновници ! 160 000- 200 000 лева струва обзаведен апартамент във Варна с квадратура 100-120 квадрата. Да си купи, какво чака ?