Last news in Fakti

31 Май, 2017 16:21 2 654 0

Българин оглавява международна федерация за недвижими имоти

  • fiabci-
  • нсни-
  • македонов-
  • перфанова
Българин оглавява международна федерация за недвижими имоти - 1
Асен Македонов - член на УС на Национално сдружение „Недвижими имоти” (НСНИ) е избран за Световен Президент на FIABCI с мандат май 2018 - май 2019 г. „Ролята на президента на всяка една асоциация, особено на такава световна федерация като FIABCI е изключително важна, тъй като това е представителното лице на асоциацията. Във FIABCI се обединяват около 2000 члена, между които индивидуални, корпоративни компании, професионални асоциации, университети и някои обществени институции. Доверието, което беше гласувано на България и на нашия представител е изключително важно”, каза специално за imot.bg инж. Ирена Перфанова, председател на НСНИ.Българин оглавява международна федерация за недвижими имоти

Представителят на България се съревновавал с кандидатури от Белгия и Панама. „Фактът, че нямаше балотаж, означава че над 50% от присъстващите на Генералната асамблея са гласували за българският представител”, допълни инж. Перфанова.

Заемането на подобна позиция от световно ниво е много важна за България. „Страната ни ще бъде споменавана навсякъде в рамките на тази една година, в която тече неговия мандат. Представител на подобно високо ниво ще има възможност да представя какво се случва на българския пазар, включително да изнася презентации за това. Надяваме се да донесе позитиви поне за пазара на недвижими имоти”, допълни председателят на НСНИ.

Безспорно подобна позиция е възможност повече чуждестранни инвеститори да погледнат към България. Трябва обаче да отчетем и фактът, че „една птичка пролет не прави”. „За да привлечем чуждестранни инвеститори изключително важно е да има правилни политики в държавата и правилни условия за инвестиране”, каза инж. Перфанова.

FIABCI е основен съветник в сферата на недвижимите имоти към Икономическия съвет на ООН и партньор на UN-Habitat по програмата за имплементирането на Sustainable Development Goals и новата Urban Agenda. Очаква се организацията да започне активна работа с общините на големите населени места в различни държави. Голям интерес представляват държавите от Африка и други райони, които предстои да се развиват и да е превръщат в милионни територии.

През 2018 г. Световният конгрес на FIABCI ще се проведе в Дубай, а в началото на декември 2017 г. предстои FIABC International Real Estate Summit в Атина, за който НСНИ ще организира делегация за своите членове и ще предостави специални възможности за участие на млади професионалисти под 35-годишна възраст.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА