Last news in Fakti

20 Декември, 2011 18:05 2 760 3

Криза е, но започват да строят повече

  • сащ-
  • строежи-
  • жилища-
  • криза

Основният индикатор за края на кризата в имотния сектор е случващото се със сегмента в САЩ. И инвеститори, и продавачи, и купувачи са втренчили поглед в Щатите с надеждата, случващото се там да даде отговор на въпроса кога цените на имотите ще се стабилизират и дори ще започнат да растат. За второто е още много рано, но като че ли има индикации стабилизирането да се случи през 2012 г.

Глътката оптимизъм идва от публикуваните днес данни от Министерство на търговията на САЩ, че количеството на новите сгради, чието изграждане е започнало през 2011-а се е повишило до нивата отпреди година и половина, независимо от кризата. Информацията е, че при началното жилищно строителство за октомври има ръст от 9.3%, или до 685 000 жилища на годишна база. Тези данни значително надвишиха прогнозите на специалисти, които очакваха започването на 635 000 жилищни единици.

Резонни са въпросите в кои райони на страната и какъв тип жилища се строят? Малка е вероятността това да са над средното качество имоти или пък такива луксозно строителство. Интересът към евтиното обаче ще продължи да е голям, като се има предвид нарастващото количество на кредитополучателите, които не могат да си обслужват заемите и търсят по-евтини имоти.

Другият оптимистичен сигнал, който идва от Щатите е, че в следствие на по-ниските цени на имотите, както и на лихвите по ипотечните кредити, се отчита повишено търсене на жилища и къщи. Колко ще бъдат реализираните сделки остава загадка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дадайчо

    0 0 Отговор
    да да ама не :)
  • 2 bubblehead

    1 0 Отговор
    ако си позволя да парафразирам великия мислител дадайчо "не не ама да" да, дю, дъ като дъно ... и оставяме на страна че където ти трябва да купуваш в Америка цените днес не са по надолу от април 2009 ама хайде здраве да е... ха-ха-ха!
  • 3 USA-NY

    0 0 Отговор
    до #2:
    Ш.Ш.Ш.Ш.Ш-ши..ииииииии-и-ш-ш-ш, тоя звук на СПУКАН БАЛОН ИМА ДА ГО СЛУШАМЕ ОЩЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ
    ха-ха-ха-ха-ха......му-ха-ха-ха-ха