Last news in Fakti

21 Септември, 2017 12:26 1 988 6

Закриха подразделение на КОНПИ

  • компи-
  • хасково-
  • офис
Закриха подразделение на КОНПИ - 1
Снимка: Shutterstock

Териториалното бюро на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, КОНПИ в гр. Хасково бе закрито заради 800 лв. наем и структурни промени. Опитите за премахването на ТБ - Хасково датират от 2015 г., когато беше направен проект за изменение и допълнение на нов правилник. Един от мотивите на председателя на КОНПИ за закриването на бюрото е бил плащането на наем за работните помещения на териториалното бюро в размер на 800 лв. Това е един от мотивите и при сегашния проект, тъй като наемните отношения продължават и досега.

Териториалната структура на комисията в гр. Хасково обхваща съдебните райони на Окръжен съд – Кърджали и Окръжен съд - Хасково. Със закриването си ТБ на КОНПИ Хасково ще доведе до закриването на шест работни места на служители с дългогодишен опит и доказан професионализъм.

Видно е, че с предложената промяна се нарушава териториалния принцип на разпределение на държавните структури, което ще доведе до непълноценен контрол на извършваните нарушения на териториите на областите Хасково и Кърджали. Двете области са с население общо 398 000 жители с 18 общини и 10 районни съдилища.

На територията на двете области се намират четири ГКПП, като ГКПП "Капитан Андреево" е най-голямото на територията на страната, намира се на външната граница на Европейския съюз и контролира транспортния и пътникопоток между Европа и Азия. Това, от своя страна, създава предпоставки за извършването на множество престъпления от лица, целящи бързо и незаконно забогатяване, което е основния предмет на дейност на органите на КОНПИ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    4 2 Отговор
    Това добре! Време е обаче да се създаде "Комисия за елиминиране на простаци от властта".
  • 2 Аааааа сега де ?

    4 1 Отговор
    Как някой ще се облажи със това закриване ?
    Как на някой ще му мине едногодишния срок за разследване ?
    Колко ли започнати митничарски дела ще паднат заради закриването?
    Хахаххааххахахаха
  • 3 Кой

    3 0 Отговор
    Бравооо ! Така се прави ! " Има бюро - има корупция , няма бюро - няма корупция " В Хасково всичко е окей ! Спете спокойно ! Така както е тръгнало , тия ще изкоренят корупцията в цяла България !
  • 4 Пламен

    5 3 Отговор
    Всъщност целта на закриването е по-скоро да не бъде единствено закриването на отдел "Методология". Там в момента работи служител, възстановен от съда. За него се знае, че е един от авторите, пуснали публикациите, които разкриват действителното състояние на КОНПИ. За 2010 -2016 година в бюджета са влезли 4 млн. лв., при изхарчени за издръжка 40 млн.лв. Шефът на КОНПИ е доста изнервен, защото няма да се случи това, което му е обещано - да бъде председател на новия антикорупционен орган. Това е едно от малкото места, което би го спасило да не му бъде търсена отговорност за всички престъпления, които е извършил. За негово съжаление, те са толкова много, че и дори търпеливите ни евроатлантически партньори не издържат да чуват и виждат.
  • 5 Тую

    4 1 Отговор
    Това не е истина . За 800 лева наем закриват цяла служба , бореща се с корупцията ! Леле тия са се побъркали !
    Бойко , спри ги ! Виж за 1000 лева може България да закрият !!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.