Last news in Fakti

26 Септември, 2017 06:16 4 307 3

Как изглеждат баните по света (СНИМКИ)

  • баня-
  • интериор-
  • дизайн-
  • ржави

Всяка страна има своите обичаи и традиции, които определят интериора в дома. Скандинавците, например обичат простотата и функционалност, а жителите на арабските страни обожават златото и разкоша. И тези тенденции са видими дори в обзавеждането на баните. Ето и някои от най-ярките примери за национална индивидуалност:

1. Баня в китайски стил

Ненатрапчив лукс – така накратко може да бъде описана китайската баня. Основните елементи са изисканост, преливащи се линии и хармония.

2. Баня в гръцки стил

Легендите и митовете за Древна Гърция няма как да бъдат представени най-точно без да бъдат показани гръцките бани. Античността и съвременно са прекрасно съчетани

3. Баня в руски стил

Имате чувството, че банята е част от Ермитража. Тя спокойно може да бъде наречена „царствена”. Позлатеният кант и модел на плочки придава царственост на помещението

4. Баня в американски стил

В нея може да пеете и да се чувствате като истинска холивудска звезда. Ако банята не разполага с панорамен прозорец, то прекрасната гледка може да бъде пресъздадена чрез фототапет.

5. Баня в японски стил

Джен и умиротворяването – това е най-необходимото за банята в Япония. Според японците това помещение от жилището трябва така да е направено, че да може да „диша”. Затова то е направено от естествени материали.

6. Баня в марокански стил

Шик, блясък и красота – всичко това може да се види в мароканските бани. Мароко е страна на загадките и контрастите. Потресаващата лилава палитра и блестящите мозаечни плочки отлично пресъздават мароканския вкус.

7. Баня в Скандинавски филм

Практичност. Това е, което най-много се цени в интериор не само на баните, но и на жилищата като цяло в Дания, Норвегия, Финландия и Швеция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    7 3 Отговор
    Бани мнооого,...водата кът!
  • 2 Mitaka

    7 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: 7. Баня в Скандинавски филм
  • 3 VWandMercedes

    12 0 Отговор
    8.Баня в Мутробарок стил
    Това е баня с голяма вана(за поне 5 манекенки) златни кранове тип Луи XVl и се ходи задължително с тъмни очила "chrome hearts" от 1500лв. за да не ослепеете от отблясъците на кича.