Last news in Fakti

3 Януари, 2018 11:21 3 739 7

Най-изгодните държави за покупка на имот през 2018 г.

  • инвестиция-
  • жилище-
  • покупка-
  • държава
Най-изгодните държави за покупка на имот през 2018 г. - 1
Снимка: Shutterstock

Анализатори проучиха къде е най-изгодно да се купи жилище с инвестиционна цел през 2018 г. Оказва се, че в редица държави ще се наблюдава спад в цените на имотите през пролетта. Затова е добре инвеститорите да изчакат първото тримесечие на годината. След април ще могат да купят имот с поне 10% по-евтино отколкото сега.

Сърбия, Исландия, Филипините, Хонг Конг, Нова Зеландия, Канада и Чехия са най-изгодните пазари за придобиване на недвижими имоти с инвестиционна цел през Новата година. В тези държави жилищата поскъпваха плавно през цялата 2017 г. и се очаква тази тенденция да продължи и през 2018-а. Средно във въпросните държави поскъпването е било между 7% и 20% през изминалите 12 месеца. Най-стабилен пазар остава Чехия. Очаква се ръстът там да бъде между 7% и 8% през текущата година.

В другия край на класацията са Бразилия, Украйна, Русия, Катар, Казахстан, Македония и Виетнам. Там не е изгодно да се купуват жилища и къщи с инвестиционна цел. Обезценяването на имотите през изминалата година във въпросните държи е било между 7% и 18%. Няма индикации, които да показват обръщане на тренда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 г-н Хокинг

    7 3 Отговор
    Никой не купува жилеще когато има действащ балон на цените когато дойде кризата ще се купува сега само надуват балона но човек не купува затова няма кой да излъжат да взима нещо което реално струва мн по-малко като пари :D :D :D

    Коментиран от #4

  • 2 Луд

    5 0 Отговор
    Интересна логика

    "Сърбия, Чехия...и т.н. цените поскъпнаха и е изгодно да купите"

    "Македония, Русия, Украйна ... и т.н. цените падаха и не е изгодно да купите"

    Инвеститор да си на днешно време с не обезпечени напечатани Евро, Долари Йени...И левове...
  • 3 Русенец

    8 1 Отговор
    Глупаво е да купуваш имоти в държави с нарастващи цени, защото може да си в последната им фаза ! Имот се купува в държава с падащи цени, защото до 2-3 г. тенденцията се обръща. Доказателство е София. Преди 4г. цените бяла с 30-40% по-ниски и падаха. Ако тогава си купил имот сега печелиш 40%, а ако сега си купиш имот догодина може да изгубиш 10%.
  • 4 майна

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "г-н Хокинг":

    напълно съм съгласен за балона,в страна с 250 евра минимална заплата,цените по скъпи от страна с 1000 евра минимална заплата,как става това?!

    Коментиран от #5, #7

  • 5 статистикус

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "майна":

    Прав си не става. Щото статистиката ми куца търсих и не успях, моля те да ми дадеш пример в коя страна с минимална 250 евро имотите са по-скъпи от такава с 1000 ?
  • 6 гост

    0 0 Отговор
    Затова и моля по често да публикувате статии съдействието цените падат Факти.БГ

    Така ще се ориентирам накъде духа вятъра
  • 7 Pingvi

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "майна":

    Само не разбрах за кои страни говориш ?