5 Януари, 2018 09:21 5 837 4

В какво превърнаха 5-звездния затвор в Дебелт (СНИМКИ)

  • затвор-
  • дебелт-
  • състояние-
  • разруха

През март 2016 г. в Дебелт беше открито едно от най-модерните затворнически общежития у нас. Беше окачествено като „5-звезден лукс” и „бижу за милиони”. Малко преди да навърши 2 години имотът, който струва 5 млн. лв., а средствата за строително-монтажните работи са осигурени по линия на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 г., е в плачевно състояние.

Затворник, който вече е излежал присъдата си, се е свързал с Burgas24.bg и от медията са решили да проверят какво е актуалното състояние на затвора. От видеото предоставено от вече бившия затворник Иван Гюров – Шливата, се вижда, че т.нар. „бижу за милиони”, тъне в разруха. Стените са покрити с мухъл, заради влагата мазилката се руши, таванът пада, а плочките по пода се чупят, само като стъпиш върху тях. Единственото, което все още не е започнало да се разпада, е параклисът към общежитието.

„Водата в баните не спира да тече, въпреки че затворниците разполагат с топла вода само два пъти дневно за по 10 минути, в които душ трябва да вземат четирима души. Положението с отоплението е още по-страшно", разказва Гюров. Затворът в Дебелт действително предлага отлични условия за съществуване, но не за хора, а за дървеници, хлебарки и всякакви други гадинки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдията

    37 6 Отговор
    Такива трябва да бъдат всички затвори по света.Затворника не следва да живее добре след като е извършил престъпление трябва да бъде наказан.Нека да поживее 5-10години в такъв затвор и после ще си помисли какво ще прави като излезе на вън.Дали ще краде коли или ще рита бабички и деца по стълбите или пък ще продава дрога на децата ви пред училище.
  • 2 СъдиятаОще

    25 5 Отговор
    А такива затворници като изнасилвачи,убийци,нарко-дилъри и прочие директно в урановата мина и докато изкарат там 5-6 месеца..Нека бъдат в плюс на държавата поне за малко.Путин ще ги приеме в неговите мини.

    Коментиран от #4

  • 3 Гост

    32 1 Отговор
    Правиш фасада, за да се разреше лентичката и да се "усвои" и всичко отзад се саморазпада. Този затвор е пълно олицетворение на "държавата". А това, че е затвор е просто една подробност. Можеше и да е детска градина.
  • 4 Джендо

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "СъдиятаОще":

    Ако направиш катастрофа с жертви, дори да не си виновен, влиза в действие формулировката " несъобразяване с пътната обстановка".Има ли смъртен случай лежиш.Може и друга ситуация да е.Искам да ти кажа , на всеки може да се случи.Не всеки в затвора е престъпник.