Last news in Fakti

1 Февруари, 2018 16:09 3 974 1

Пазар, който се възстановява

  • уругвай-
  • пазар-
  • жилища-
  • развитие
Пазар, който се възстановява - 1
Снимка: Shutterstock

В ценово отношение жилищният пазар на Уругвай достигна максимума си през 2010 г., след което последва период на успокояване в резултат на икономически и политически сътресения в съседните Аржентина и Бразилия. Днес обаче в далечната държава отново се наблюдава ръст в търсенето, отчитат анализатори. „Бизнесът с недвижими имоти се развива успешно последната половин година, благодарение на добрия политически климат в Аржентина. Също така Южна Америка се посещава от все повече европейци, които са уверени в сигурността на нашия регион”, казва Сандра Софио директор на агенция за недвижими имоти Engel & Völkers Punta del Este.

С 15% са се повишили продажбите в района на Пунта дел Есте за 2017 г., независимо от факта, че цените са били стабилни. Сегашните пазарни условия са благоприятни за купувачите, тъй като на пазара има редица достъпни предложения. Средно 2 млн. USD е цената на луксозните имоти по крайбрежието. В дадени случаи има и предложения за по 20 млн. USD. Масово обаче се предлагат къщи малко по-далеч от плажа, като там цените са 200 000 USD.

На луксозния пазар доминират чуждестранните купувачи, предимно от Аржентина и Бразилия. Налице е висок интерес от млади пенсионери, които виждат положителните страни от живота в Уругвай, както и от страна на граждани на САЩ и Европа (предимно Германия, Белгия, Великобритания, Италия и Испания), които смятат, че държавата предлага отлична възможност за придобиването на втори дом.

По-младите американци търсят селски имоти в Уругвай, на които могат да развиват фермерски бизнес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.