Last news in Fakti

27 Март, 2018 06:21 16 247 18

Къща от 18 кв.м., в която има всичко (СНИМКИ)

  • къща-
  • дизайн-
  • архитектура

Съществуват редица примери как дори на най-малка площ може да се създаде функционален дом, като например тази къща, която е едва 18 кв.м. Имотът на практика може да се разположи навсякъде – дължината му е 6 метра, а широчината – 3 метра. В двуетажната постройка има на практика всичко – спалня, кухня, баня и дори камина.

„Малката площ на имота не е причина човек да се лишава от комфортно пространство на обитаване”, казва арх. Крис Хейнинг. Той е посветил живота си на работата с пространството и много добре знае как на миниамлна площ да разположи максимално количество предмети. Специалността му са извънградските къщи. Самият той е живял дълго време в мегаполиси в Япония и Китай, където основният проблем е липсата на финансова възможност на хората да си купят жилище и затова живеят в колкото се може по-малки жилища.

Трудно е да не се влюбите от пръв поглед в тази макар и малка къща. Тук е помислено за всичко до най-малкия детайл. Навсякъде има шкафове и лавици за съхранение на предмети. Под стълбата, която води към втория етаж също има място за съхраняване на вещи.

На втория етаж е разположено голямо легло, а в дневната има разтегателен диван, което дава възможност на собствениците да приемат и гости с преспиване

В кухнята има всичко необходимо – вградени уреди и дори малък телевизор за тези, които не обичат да готвят или ядат в пълна тишина. В банята има хидромасажна вана, но размерите са и доста малки, така че по-скоро става за вземане на душ.

Концепцията на извънградска къща, в която да се отседне събота и неделя, би била по вкуса на мнозина и днес Крис успешно обзавежда много подобни мини имоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помощ

    77 13 Отговор
    Не ми харесва!
    От село съм и искам в София и в панелка.
    Харесал съм си един блок в Младост-4 пред,които има и място за трите ми автомобила

    Коментиран от #4

  • 2 ......

    31 7 Отговор
    Па убава е, ама за жужета...
  • 3 Бай Либен

    19 7 Отговор
    Нещо май няма търсене а? хи хи хи
  • 4 РЛБ

    22 12 Отговор

    До коментар #1 от "Помощ":

    Много е гадно да не можеш да си купиш жилище и кола. И да чакаш да "пукнат" баба и дядо, за да има пари :Д

    Много ниско! Кемпер е по-добър вариант. И да го паркираш пред панелката в Младост.

    Коментиран от #6

  • 5 Малка къща сред полето

    33 4 Отговор
    Аз съм от големия град и искам да си купя малко местенце, в което да си построя малка къщичка. Така, че тази много ми хареса. Браво на Милена Богданова за попадението!
    Впрочем, търсейки си "малко местенце в провинцията" попадам само на предлагане на огромни площи. Изглежда е истина, че селата обезлюдяват.
  • 6 Гост

    25 3 Отговор

    До коментар #4 от "РЛБ":

    Хахаха, ако си от село ще трябва да имаш 10-15 баби и дядовци, за да може след събитието, което споменаваш, да имаш пари за панелка в Младост 4
  • 7 Зорлем

    31 0 Отговор
    18кв е "стъпката", а не РЗП-то! С този полуетаж някой може да вдигне и 5 етажа по 18кв - като в Холандия например. Тогава пак ли ще твърдим, че къщата е 18 квадрата?

    Иначе и в българия предлагат готови къщета по 18-20 квадрата, които ги стоварват с кран или дори на самоход.
  • 8 гост

    22 6 Отговор
    Добро е, но у нас не е Япония и нагласите са различни. Аз не мога да си натъпча семейството в 18кв. при положение, че една стая на жилището е толкова. Да, човек може да живее така, но човек също прави избори и за само човек е допустимо да си доизживява дните в такова бунгало, но не и да води приятен и нормален живот в подобно жилище.
  • 9 SAAB

    17 1 Отговор
    Харесва ми......за почивните дни ! Размерите са твърде интимни за двама .....НО ако са ДЖЪСТ МЕРИД би им допаднало да се отъркват постоянно :) По подредбата в " банята " личи само ЗА един обитател !
    Което ми и харесва ....при положение , че с кмета на Панчерево се спогодим за едни 200кв.м в гората край езерото ......без проблем ще събере въдиците и мен .....:) Харесва ми.....обещавам да поддържам в този вид ...:)
  • 10 интересно

    11 1 Отговор
    Ако си сам или с гадже става , но само ако е за спане и цял ден да те няма , и нищо друго да не правиш , просто обзаведена спалня с кухненски бокс.Ама няма мазе , гараж , две деца не ги виждам къде ще играят , хол , мокро сухо помещение , работилница , и т.н. Не ми го хвалете , пак номера на царя е гол , спете на 18 кв/м пък богатите нали са прости се ширят на 1000 и нагоре.
  • 11 Марко

    5 0 Отговор
    Изглежда чудесно, но..... 60 000....$....Само къщичката, парцел и комуникации отделно.
    Това е положението...
  • 12 топ

    2 2 Отговор
    топ локейшън само за 2000 евра квадрата
  • 13 гост

    3 0 Отговор
    18 квадрата друг път ! 18 квадрата е първия етаж - в сметката не фигурира спалнята на втория етаж !
  • 14 Бат Мишо

    5 1 Отговор
    Чудо голямо
    мене багажника на Москвича ми е 2 квадрата и има сичко вътре
    и баня става кът вали навънка , без разходи за вода
    даже и вънка кът спре да вали вътре продължава банята
    колко от западните ви бангии имат екстра БАНЯ А.....
    и сичко туй ЧИСТО НОВО за 6500 СТАРИ ПАРИ -
    сегашни деноминирани 6. 50 лв
    даже и за трупа на тъщата има място
    ша ми фалят тука западни бунгала за 60000 долара ,даже и колела нямат
  • 15 Ром

    3 0 Отговор
    Българи ,купувайте от тези ! Ние ще ги берем .
  • 16 Grandvoyager

    2 1 Отговор
    Какви са тия негативни коментари???Къщичката е страхотна!!!!Хора,явно заслужавате тежката съдба да живеете в България без никаква алтернатива!!!!Хахахахаха
  • 17 фен на танас

    4 0 Отговор
    Идеално е!! Можеш да сереш, готвиш и гледаш ТВ от едно място.
  • 18 гост

    1 0 Отговор
    Два контейнера за 6х.лв и 4х.лв за обзавеждане и заварки и до 10х.лв си собственик на нещо, което е годно за живеене. Друг вариант е тип барака изолирана с минерална вата и вътре гипсокартон, пак си на 10х.лв, а не на 60.