Факти, новини, статии - Да извадим фактите наяве

БСП иска анализите за концесията на летище „София”

Публикувана: 2 Юли, 2018 18:05
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 716
БСП иска анализите за концесията на летище „София”
Снимка: М. Богданова ©
ШРИФТ ПЕЧАТ

Анализите на Световна банка и Европейска банка за възстановяване и развитие поиска парламентарната група на БСП от министъра на транспорта Ивайло Московски. Те също така желаят да им бъде предоставено решението на правителството и цялата документация по концесионната процедура.

Още миналата седмица, при обявяване на новата процедура, от БСП заявиха, че решението е взето „на тъмно”. Според социалистите, обектът от национална сигурност и може да бъде отдадено на концесия по този непрозрачен начин. По думите на Георги Свиленски от сегашната управа на летището вече са започнали съкращаване на служителите и въвеждане на изискванията на бъдещия концесионер. Целта е при предоставяне на дружеството на новия стопанин да няма противопоставяне от страна на работниците. Левицата ще застане зад всеки един работник, който бъде неоснователно съкратен, уволнен или изгонен от летището.Ловци на бисери
Филипо Гранди
Това заяви върховният комисар на ООН за бежанците по повод петицията "С бежанците", която събра над 1,2 милиона подписа и ще бъде представена по време на 71-вото Обща събрание на организацията в Ню Йорк.
Става въпрос за това - да застанем с хора, които са оставили всичко зад себе си, с изключение на техните надежди и мечти."

Още бисери