11 Юли, 2018 06:21 3 220 4

Градове, в които метрото има над 300 спирки

  • метро-
  • мегаполиси-
  • спирки
Градове, в които метрото има над 300 спирки - 1
Снимка: Shutterstock

Може ли да си представите град, в който метрото да има над 300 спирки? Естествено на първо място в съзнанието ви ще излязат световните мегаполиси. И няма да сгрешите. Ню Йорк, Шанхай и Пекин са градовете с най-много станции на подземната железница. В американския мегаполис техният брой е 468, а в двата китайски града съответно 337 и 319, сочат данните на Statista. Четвъртото място, с 311 метростанции, е за Сеул. В ТОП 5 влиза още и Париж. Станциите във френската столица са 303.

С две станции по-малко е метрото в Мадрид. 270 са спирките в лондонското метро. В ТОП 10 влизат още метрото в Москва (196), Мексико (195) и това в Токио (179).

Градове, в които метрото има над 300 спирки


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смирноффф

    9 11 Отговор
    Не може,така! В Масква са най много!

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Веселяк

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "смирноффф":

    Много е смирноффа в кръвта ти!
  • 3 Ivan S

    6 0 Отговор
    В Ню Йорк за метро се брои и надземната железница. Смятайте как се изгражда метростанция под земята и над нея. Ако го слеят с влака до ЛА стават пет хиляди спирки.
  • 4 Да уж

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "смирноффф":

    Москва е относително не голяма по размер столица.