Last news in Fakti

22 Октомври, 2018 06:21 3 873 3

И отново за умните мебели, които пестят място (СНИМКИ)

  • дизайн-
  • интериор-
  • мебели-
  • жилище

Интериор

Популярното и модерно словосъчетание smart технологии все по-активно се „настанява” в ежедневието на съвременния човек. То се отнася дори за такива неодушевени предмети като например мебелите. Особените конструкции превръщат масите, шкафовете, диваните и леглата в максимално прагматични, изпълняващи няколко функции предмети, без които комфортният живот би бил немислим.

Всичко гениално е просто. Тази максима напълно важи за интериорните решения. В случая smart технологии са удобни, компактни мебели, които по никакъв начин не обременяват тези, които ги използват, а напротив – създават повече пространство за своите обитатели.

Новото поколение системи и конструкции, получило името smart мебели, е създадено на принципа „нищо излишно”. Това е особено актуално и търсено от собствениците на панелки. Все пак всички искат да имат повече място.

Сред най-често използваните умни мебели, е леглото. Вдигайки го с помощта на механизъм спалнята с лекота се превръща в разкошна дневна. Или пък да отворите вратите на шкафа и да се разкрие работното ви място.

Като се има предвид, че за пълния комфорт на съвременния човек, са му необходими само легло, шкаф, бюро, кухненска маса, няколко стола, кресла и табуретки, новите smart мебели помагат всичко това да се използва разумно. Ако въпросните мебели се сменят със smart, то веднага ще се появи свободно място, тъй като те имат рационалното свойство – не да заемат, а да освобождават полезна площ.

Корпусната smart мебел е сред най-популярните, както сред тези, които я създават, така и сред тези, които я използват. Именно „умните” системи и конструкции позволяват да се променя целевото предназначение на предметите само с едно движение на ръката.

Разработват се много интересни конструкции като се започне от шкафове, места, където да се „скрие” телевизора или бюрото, шведски стени и се завърши с леглото, което се превръща в шкаф.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    6 2 Отговор
    Това че върши дадена фунция не означава, че е хубава или добра мебел. Представи си, че казваш чакай да дръпна чекмеджетата, за да седнем на масата, или пък да спиш в шкаф (нещо, което съм го правил и не е приятно).
  • 2 В ЛОМ

    11 1 Отговор
    Тук съседа спи в мазата при ракията, коня му е на терасата а седемте деца са пред блока. Жена му скоро не съм я виждал. Може да е записала вътрешен дизайн в Кембридж.
  • 3 Я.Петров

    3 2 Отговор
    Икономията на малкия апартамент води до търсене на функционалност. Дано всеки си вземе по 100 м2 жилище.