Last news in Fakti

15 Ноември, 2018 09:27 2 304 1

Берлин: Спадът в продажбите не влияе на цените

  • берлин-
  • германия-
  • жилища-
  • цени

Продават се по-скъпите имоти

Берлин: Спадът в продажбите не влияе на цените - 1
Снимка: Shutterstock

През първото полугодие на текущата година са продадени по-малко на брой жилища в Берлин в сравнение със същия период на 2017-а. Причината за подобна тенденция е, че се наблюдава дефицит в предлагането, докато търсенето остава високо.

От януари до юни 8338 жилища са сменили собственика си. Това е с 12% по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Купувачите са изхарчили 2.52 млрд. EUR, или с 2% повече в сравнение с вложенията през първите шест месеца на миналата година.

Интересна тенденция е, че продажбите на частни жилища и мезонети остава стабилна, а се наблюдава спад в сделките с жилища от средния ценови сегмент, офиси и търговски имоти.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КапиталистМечта

    0 0 Отговор
    Едно време споменаваха, че при нашия демократичен капитализъм пазара ще определя цената ... сега се оказча че не е така. Кой я определя тогава, Меркел - че то нея вече никой не я брой за нищо.... останаха малцина лидери от източна Европа, които се хвалят че още я слушат.