14 Декември, 2018 11:36 4 990 2

Йордански инвестиции в имоти

  • пловдив-
  • инвестиция-
  • жилища-
  • йордания

Ще се строи върху спорен имот, обект на спор между Вълчо Арабаджиев и Илия Павлов

Йорданският инвеститор Таха Рахман ще построи жилищен мастодонт на северния бряг на река Марица в Пловдив. Той ще бъде изграден върху имот, който до 2002 г. е бил в активите на Захарна фабрика. Става дума за терен от 21 декара. Върху тях ще бъдат построени жилища с обща разгъната застроена площ от 120 000 кв.м. От тях 20 000 кв.м ще са гаражи. Цената на парцела, която е платил Рахман, е 3 200 000 лв. без ДДС.

Към днешна дата теренът е в активите на фирма „Торос - 13” с представител Хюсеин Хюсеин. Сделката е от края на 2015 г., сочи справка в имотния регистър. „Торос - 13” като инвеститор вече подготвя проектите за новия строеж, които предстои да минат за одобрение през съответните инстанции, съобщава „Марица” и коментира, че по-интересна е историята на терена.

Справка в имотния регистър показва, че той е бил в активите на „Захарен комбинат Кристал” АД. Назад в годините въпросният имот или части от него се препродават и заменят няколко пъти. Най-интересна е сделката от 2002 г., когато „Захарен комбинат Кристал”, представляван от Вълчо Арабаджиев, прехвърля имот от 40 590 кв.м в същия квартал 19 по плана на кв. „Захарна фабрика”. От справката става ясно, че въпросният недвижим имот се прехвърля за погасяване на вещно-правно задължение на „Захарен комбинат Кристал” към фирми на Илия Павлов („Би Ем Ем трейдинг анд инвестмент естаблишмент” и „Балкан билдинг” АД). В нотариалния акт се посочва, че прехвърлянето на недвижимия имот става „без построените в имота сгради”. Данъчната му оценка е в размер на 862 118 лв. Въпросната сделка е за двата имота - закупения от Таха Рахман и този на север от него, където преди години се издигаше магазин "Практикер", а сега - "Лидл".

Пак през 2002 г. офшорното дружество "Би ЕмЕм трейдинг" прехвърля собствеността на "МГ Рийл Истейт" АД, компанията, която управлява недвижимите имоти на "Мултигруп". Две години по-късно теренът е придобит от "Интерлийз" АД, откъдето е управляван няколко години.

Настоящият собственик „Торос - 13” купува имота от фирма „Амфора риал естейтс”. Неин представител при сделката е Алфредо Салвадор Алапонт Кодонер, гражданин на Испания, роден в Катароха, Валенсия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха ха

    35 1 Отговор
    Здраво препиране пада, за да заличат следите. Ей алчни ненаситници, остана ли нещо неразпродадено?! Сега яко търгашат земята ни и минералните извори. Не могат да разберат самозабравилите се толупи, че от този свят нищо не вземаш със себе си, дори пдч ковчегът остава на тази земя, както и последствията от делата ти.
  • 2 ha ha ha

    16 0 Отговор
    ПДЧ – плоча от дървесни частици ...