15 Януари, 2019 06:21 3 806 0

Вкусни сънища - в баварския хотел на наденичките

  • хотел-
  • бавария-
  • наденички-
  • колбаси

Предприемчив германец създаде първият в света хотел за любителите на наденици и колбаси

Любители на традиционните германски "вурстчета" има в редица чужди страни. Клаус Бьобел от германското градче Георгенсгмюнд, който е собственик на фирма за производство и продажба на месни изделия, е създал необикновено място за срещи на страстните любители на "вурста". Предприемчивият месар е открил хотел в прослава на колбасарското изкуство.

По стените на "колбасарския" хотел висят големи ножове с отлично наточени остриета, които сочат на посетителите пътя към на тяхната стая. Стените и таваните на стаите са облицовани с тапети, на които са изобразени всевъзможни видове колбаси. Всеки детайл от мебелировката е издържан в същия стил: дори сапунът в баните напомня по цвят и форма за парченце салам.

BB&BB – „Böbel Bratwurst& Bed and Breakfast" – това е пълното име на култовия вече хотел. Първата буква "Б" /на латински В/ сочи първата буква от фамилията на собственика, а втората буква "Б" - насочва към германската дума Bratwurst, т.е. пържена наденичка. Третата и четвъртата букви обозначават широко разпространеното английско съкращение за Bed and Breakfast, което в буквален превод означава "легло и закуска",

Дизайнът на всяка една от стаите е различен. В една от тях стените са украсени със снимки на месни консерви, произведени в различни части на света. Фотографиите не са много, но колекцията непрестанно се обогатява. Именно с тази цел гостите на "колбасарския" хотел получават безплатно месни консерви - условието е да ги отнесат в родината си или когато пътуват някъде другаде по света, да ги заснемат и да изпратят снимката в хотела.

Бизнес с традиции

В друга от стаите гостите могат да се запознаят с подробно описание на процеса за производство на наденички. Писмената информация е допълнена от нагледни пособия - херметично запечатани в пластмасови опаковки съставки на продукта в различни етапи на приготовлението му. В друга една стая пък гостите могат да открият рецепти за различни видове салам.

Тази "месна" естетика може би не е по вкуса на всекиго. Да не говорим пък, че вегетарианците например по начало не биха могли да се числят към приятелите на хотела. Клаус Бьобел не се смущава от това. Той откровено признава, че идеята му няма как да се хареса всекиму. "Моделът на моя бизнес залага на различията. На някои моят хотел тутакси ще им хареса, а други просто никога няма да се отбият тук", казва той.

Клаус Бьобел е на 48 години. Неговият хотел е разположен до семейния магазин за месни изделия, открит още от неговия дядо. От хотелски бизнес се е издържала още баба му. С течение на времето старият хотел започнал да запада, наложило се да се направи основен ремонт. И тогава Клаус Бьобел инвестирал 700 хиляди евро, за да превърне бившата селска гостилница в съвременен хотел в "месарски стил". Зад този оригинален бизнес модел стои не само любовта на майстора към занаята му, а и стремежът да удържи в жестоката конкуренция със супермаркетите. Освен хотела, предприемчивият германец предлага посещения на своя месарски цех, курсове по производство на колбаси, както и онлайн продажби.

Времето ще по каже зали "колбасарският" хотел на Бьобел ще има успех. По Коледа обаче всички стаи са били заети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА