Last news in Fakti

14 Януари, 2019 18:21 2 879 5

Велико Търново премахна данъчни облекчения на собственици на жилища

  • жилища-
  • данъци-
  • основно-
  • велико търново

Собствениците ще трябва да изберат кое от всички жилища да е основно

Велико Търново премахна данъчни облекчения на собственици на жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Ограничават се данъчните отстъпки за хората, притежаващи повече от едно „основно“ жилище във Велико Търново. Собствениците на няколко имота в различни градове, които са ги декларирали като основни, ще плащат с 50% по-малко само за един от тях стана ясно по време на общественото обсъждане на Общинския бюджет за 2019 г. на Велико Търново.

Данъкът на недвижимите имоти вече може да се установява и без подаване на специална декларация за това. „Досега имаше лица, които дали по незнание или по недобросъвестност, да кажем имат жилище в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и навсякъде ги декларират като основно жилище. Основното жилище се ползва с 50% отстъпка, тъй като липсваше единна база данни, навсякъде лицата ползваха тези отстъпки. Сега трябва да се избере едно жилище, което да е основно и тя да важи само за него“, каза заместник-кметът на Велико Търново Снежана Данева, цитирана от аг. „Фокус”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бирник

    16 5 Отговор
    Въпросът е, че трябва да се събират пари от хората.
  • 2 Димов

    26 3 Отговор
    Данъкоплатнице стават все по-малко. Живеещите на социални помощи стават все повече. Правителство, което отказва да въведе образователен и трудов ценз, при гласуване и социални помощи, работи срещу българският народ.
  • 3 Патриот

    15 0 Отговор
    Хуманитарна помощ на всички циганки в детеродна възраст. Безплатни спирали иначе никакви помощи. Грехота е да се раждат деца, които ще растат без добри майчини и бащини грижи. Бог иска майката да ражда добри, здрави и умни деца, а не разбойници и престъпници. Грехота ще бъде и ако ние не им помогнем да спрат с тази неразумна раждаемост.
  • 4 Данъкоплатец

    9 7 Отговор
    Това е справедливо решение! Предполага се, че щом човек има финансови възможности да купи 2-3 жилища, има възможност да плаща и по големи данъци! Данъкът за не основното жилище трябва да е даже с 50% завишен.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.