Last news in Fakti

21 Януари, 2019 13:21 4 084 2

Най-големият тематичен парк в света (ВИДЕО)

  • ankapark-
  • атракциони-
  • турция-
  • истанбул

Ще се намира в Истанбул

Най-големият тематичен парк в света (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Ankapark ще е най-големият тематичен парк в света. През следващите 29 години той ще бъде управляван от три турски и една китайска компании. Основен приоритет на инвеститорите е сигурността. „Затова обектът ще бъде пуснат в експлоатация през есента, за да може да бъдат детайлно изпитани всички атракциони от специалистите и от германската одиторска компания TÜV”, каза генералния директор на парка Джем Узан.

Близо 90% от атракционите са европейско производство, а останалите 10%, като виенското колело и въртележките, са турски и китайски.

Ankapark заема площ от 1.4 млн. кв.м, включително 130 000 кв.м. закрито пространство, което ще позволи на посетителите да използват част от съоръженията и през зимните месеци. На територията на парка има и отоплени палатки, където част от атракционите ще работят, независимо от метеорологичните условия. В тях ще се подържа температура от 23 градуса по Целзий.

За разлика от другите тематични паркове на територията на южната ни съседка Ankapark се отличава с многообразието от атракциони, които предлага. Тук големите съоръжения ще са 28, докато в останалите са средно по 5. Броят на средните атракциони в Ankapark ще е 180, а на територията на Турция техният общ брой е 2117. Шест лекари, две медицински сестри и противопожарен екип ще следят за здравословното състояние на посетителите

Ankapark ще предлага не само атракциони. В огромните палатки ще бъдат разположени стаи за вечеринки, кръжоци и зали за провеждане на тържества. Ще има ресторанти, в които ще могат да се опитат ястия от цял свят – Япония, Китай, Италия. Разбира се, ще има и много турски вкусотии.

Входната такса е 4.7 USD, а билета за всеки атракцион варира между 0.8 и 2.8 USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Имат

    2 1 Отговор
    Имат евтин газ - поддръжат си палатката климатизирана, пък и скоро ние ще плащаме надценката им за газа, така че ето как се прави бизнес на гърба на съседа.
  • 2 Ismail

    4 0 Отговор
    Паркът ще бъде в Анкара, а не в Истанбул. Оправете си го!