8 Февруари, 2019 22:16 4 016 11

Австрия ще плати за къщата на Хитлер

  • хитлер-
  • австрия-
  • къща

Съдът присъди на собственичката да бъдат изплатени 1.5 млн. EUR

Австрия ще плати за къщата на Хитлер - 1

Австрийското правителство трябва значително да увеличи сумата за компенсация, която е платила на собственичката на къщата, в която през 1889 г. се е родил Адолф Хитлер. Решението е на съда. Според него правителството съществено е занижило компенсационната сума, която трябва да бъде изплатена на собственика на сградата – Герлинда Помер, чието семейство владее имота вече над 100 години – до 2011-а. Властите са длъжни да ѝ доплатят още 1.5 млн. EUR, което съответства на сумата, упомената от юристите на бившата собственичка на имота. До момента държавата е изплатила едва 310 000 EUR.

Семейство Помер е било собственик на имота още преди да го купи Мартин Борман – близък помощник на Хитлер, през 1938 г. Къщата е иззета от държавата и върната на Помер след Втората световна война. Герлинда Помер наследява имота през 1977 г.

Опасявайки се, че къщата може да се превърне в нещо като „храм на Хитлер” австрийското правителство я наема, а по-късно го конфискува, тъй като Помер отказа както да направи ремонт, така и да продаде имота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ернст Телман

    6 15 Отговор
    Хитлер няма никакви качества. Времената са били такива, че той е взел властта, при това с честни избори. Нещо май прилича на днешните времена.

    Коментиран от #4

  • 2 Tervel bitcoin

    16 0 Отговор
    Така е важно е да се пази миналото защото от където е текло пак ще тече
  • 3 нервен

    2 5 Отговор
    Това пък откъде го изкопахте
  • 4 Баце

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ернст Телман":

    Не е точно така. У нас на избори има Костинброд, цигани и ЦЦ, а на края получаваме Тиква. Има бая разлика.
  • 5 ГЕРБ-Шайка

    13 0 Отговор
    България , също трябва да се замисли да купи къщата на Бойко! Да не я лапне някой алчен частник.
  • 6 ванката

    9 6 Отговор
    и мозей ще стане и паметници ще му вдигат още малко остава и любимците на меркел като започнат да колят ръцете които ги хранят всичко рязко ще се сетите че хитлер не е бил такъв какъвто го изкарват евреите!!! света има крайна нужда от негов потомък за да се изчистим малко от боядисаните и джендърчетата

    Коментиран от #7

  • 7 Ванка, ванкааа...

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "ванката":

    Хитлер да разчисти ”боядисаните”...Че той е бил съюзник с японците, а те са си чисти ”арийци”, нал' тъй? Подкрепя ,”арапето” в Ирак срещу англичаните, пък ”арапето” са точно толкова ”арийци”, колкото и брат'чедите им - евреите...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Анонимен

    4 2 Отговор
    Един такъв е нужен в България и то спешно !!!!
  • 10 Мохамед

    2 0 Отговор
    Щом Соломон вече си има бюст,в кабинета на крадлата Елена Поптодорова.Такъв та.ак сме,че и Аллах не може ни спаси.
  • 11 Снайперистът

    2 0 Отговор
    ФЮРЕРА ГНИЕ В АДА !!