7 Март, 2019 16:15 1 475 1

Визиите за бъдещето и високите технологии в строителството – на HTB Conference на 8 март

  • иец-
  • изложение-
  • архитектура-
  • строителство

През утрешние ден визионерите ще представят разбиранията си за бъдещето и ще предадат знанията си – в Интер Експо Център

Визиите за бъдещето и високите технологии в строителството – на HTB Conference на 8 март - 1

Високите технологии ще бъдат „под светлината на прожекторите“ на 8 март. Защото те ще бъдат във фокуса на първото издание на HTB Conference, която ще се проведе в Интер Експо Център. Основните теми в програмата са BIM (Building Information Modelling), VR (Virtual Reality), 3D принтиране, AI (Artificial Intelligence).

„Целта е да се предостави обективен поглед върху новостите в проектантските и строителни процеси, прилагането и бъдещето им. Първото издание на HTB Conference поставя фокус върху проектирането“, поясняват организаторите от Интер Експо Център и професионалната платформа Graphic Ground, които работят в тясно партньорство с Камарата на архитектите в България. Събитието се провежда в рамките на международното изложение АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА.

Визионерите:

В хода на програмата арх. Ангел Захариев ще разкрие визиите си за BIM. „Възможностите на BIM - тясната връзка на архитектурата с индустриалния дизайн“ е темата, на коята работилият по проектирането и изпълнението на ключови проекти, определящи посоката на съвременната архитектура у нас лектор, ще спре вниманието си.

Арх. Калин Благов се фокусира върху редица казуси и ще разкрие ползите за строителството от VR Visualization. Той е основател на "Крафтекстудио", "Крафтекдизайн", DesignTV и 3Designacademy, в която преподава.

Инж.Румяна Захариева разкрива приложенията на 3D принтирането в съвременното строителство. Доктор на Университета Артоа, Франция и доцент в УАСГ по строителни материали и строителни изолации, тя ще представи визиите си за развитието на технологията.

Със своите знания и богат опит, в HTB Conference се включва и Любомир Илиев от TechRoom. Спирайки погледа си върху BIM и дигитализацията, той ще сподели своите впечатления, визии и опит, натрупан в страната и чужбина. Той ще запознае присъстващите с тенденциите, които „властват“ на няколко континента.

„Пет въпроса за бъдещето на проектирането“. Това е темата, на която ланд. арх. Стоян Начев ще спре вниманието си. Лекторът ще даде основна информация за BIM, IOT, виртуалната реалност и 3D принти­рането и приложенията им. Той ще представи и своята визия, отговаряйки на въпроса "Какво следва след това?".

Различен поглед, фокусиран върху хората, архитектурата, комуникациите и образованието ще ни представи Теодор Узунов. Лекторът ще разкаже за опита да изградим стойност и инфраструктура, ориентирана от често противоречащи си наблюдения и експерименти.

Входът за HTB Conference е свободен. Регистрацията ще се извършва на място.

Подробности за HTB Conference ще откриете ТУК.

Всичко за изложение АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА ще откриете ТУК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо Колев

    0 0 Отговор
    Арх.Калин Благов с тези публикации подвежда бъдещите си клиенти.Проектите са хубави на картинка ,но реализацията им е катастрофа !