8 Март, 2019 18:25 5 394 10

Фалшивите пълномощни в основата на имотните измами

  • имотна измама-
  • кмет-
  • фалшиви пълномощни-
  • съд-
  • мламолово

Съдят кметът на село Мламолово, че е съставил официални документи с невярно съдържание

Независимо дали става дума за жилище, къща или парцел имотните измами са едни от най-тежките престъпления. Причината е, че най-често става дума за покрива над главите ни. В случая със село Мламолово, край Бобовдол, измамата е станала по един от често срещаните начини – фалшиви пълномощни, като в схемата е участвал и кметът на селото, който е обвинен в съставянето на официални документи с невярно съдържание.

На десетки собственици земите са отдадени под аренда без тяхно знание за период от 15 години. За случващото става ясно случайно.

Преди две години Радка Христова иска да продаде част от земите си. Тя остава изненадана, тъй като разбира, че това е невъзможно. През 2016 г. декарите черешови градини са дадени под аренда от нейно име. Издадено е и фалшиво пълномощно на човек с име Чавдар Николов, който да действа с имотите, вместо нея. „Това са земеделски земи. Излиза, че съм подписала договор за 15 години. Не съм подписвала нищо. Подписано е в кметството”, обяснява потърпевшата цитирана от Нова телевизия и допълва, че е подала жалба и е категорична, че подписът ѝ е фалшифициран. „Кметът нищо не ми е обяснил. В обяснението до прокуратурата е заявил, че съм му дала доброволно личните ми данни. Това не е така”, казва още Христова.

Делото е в ход. Следващото заседание е насрочено за април тази година. Неясно остава кога собствениците ще могат отново да се разпореждат със земите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 насам натам

    7 1 Отговор
    китайските фалшиви пълномощни са най-пълните и най-мощните в света!
  • 2 До Кога

    21 2 Отговор
    Според мен за имотни измами, трябва да се дава присъда доживотен затвор за виновните длъжностни лица, без значение дали е кмет адвокат или нотариус. Същото да важи и за арендатор който неизплаща рента на арендодателите си! На мен не ми е плащат рента вече пет години. Отговариха на мое питане, че когато имат възможност, ще ми платят. Кой контролира арендаторите?

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тетава е

    6 0 Отговор
    То е ясно щом потърпевшите са повече от 1 но съда може и друго да измисли те не бързат .кой колко даде
  • 5 Съдята

    7 0 Отговор
    Влачене му е майката и да го духат бедните
  • 6 LARSEN

    19 0 Отговор
    Приятели,не се жалвайте само,а подпукайте гадовете чрез съда.И при мен имаше едни арендатори Братя Джанкови...дърти комунета,които също не си плащаха рентата,но като ги подпукахме ние ,а после и цялото село...180 собственици и веднага започнаха да плащат,а и договорите бяха развалени.Такива простаци само през съда,другото е незаконно.Сдружавайте се и мачкайте яко тези гадни селски комунета...това е спасението.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кмета и Нотариуса зреят

    1 0 Отговор
    Рано е още но, Ще им дойде сезона !
  • 9 Кмет, Кадастър и Нотариус

    2 0 Отговор
    Познай в кого е " Черен Петър " ? Много е трудно, все едно е да получиш от умрял писмо !
  • 10 Кмета и Нотариуса са

    2 0 Отговор
    Ти си ми Бога, ти си ми Царя и на имота, съдбата и живота ти си ми Господаря !