25 Март, 2019 15:06 2 409 1

Принудително събарят къщи в Кючука

  • кючука-
  • пловдив-
  • къщи-
  • събаряне

След 20 години собствениците искат да влязат във владение на имота си

Старите къщи на бившите работници от Тухларната фабрика на Кукленско шосе принудително се разрушават днес. Причината е, че имотът е частен и собствениците – рода Калпакчиеви, искат да влязат във владение. Последните 20 години те са оставили хората да живеят там в режим на търпимост, припомня TrafficNews.bg. Живущите обаче заявяват, че никой не ги е предупредил за това намерение. Според адвоката на Калпакчиеви – Иванов, хората да били предупредени за намеренията на собственика още през ноември 2018 г., а гратисният период от 6 месеца изтече през март 2019 г.

За последната половин година част от 20-те семейства са се изнесли, а част от къщите са били съборени. За днес е предвидено събарянето на 5 къщи, а на част от останалите семейства ще бъде дадено още време, за да се изнесат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    13 1 Отговор
    Да припомним ли една статия? Публикувано във факти.бг: Жена дължи 1000 лв. за имот, застроен с чужди незаконни къщи.
    Женицата има имот в „Столипиново”. Калпакчиеви как са се оправили, да си вземат земята?