Last news in Fakti

25 Април, 2019 13:26 11 361 6

Инвестиция на оръжеен бизнесмен край Пловдив

  • христов-
  • пловдив-
  • инвестиция-
  • бизнесмен

Сградата предстои да бъде пусната в експлоатация

Нова сграда изникна на Околовръстното на Пловдив. Четириетажната постройка, която все още не е пусната в експлоатация, е инвестиция на нашумелия през последните дни оръжеен търговец Христо Христов, купил си луксозно имение в Бевърли Хилс.

Според Търговския регистър предметът на дейност на дружеството инвеститор „Сейдж технолоджис“ ООД е изработка на машинни елементи, агрегати и електронни устройства. В началото на годината "Сейдж технолоджис“ ООД е започнало спорадично да търси персонал с обяви за работа в онлайн търсачките. Набирали са се конструктори по електроника, машинен оператор на CNC струг, счетоводител, специалист логистика и други, уточнява trafficnews.bg.

В бизнес средите Христо Христов обаче е по-известен с другата си фирма -"Сейдж консултантс“, през която търгува с оръжия, боеприпаси и стоки с възможна двойна употреба. Дружеството работи с продукция на заводите в Червен бряг и Провадия. В борда на директорите на компанията освен Христо Христов присъства и Генчо Христов, съпруг на Дора Праматарова. Чрез фирмата си "Прайм-ДС“ преди доста години семейството разбуни имотния пазар в Пловдив. През есента на 2007 година теренът на някогашната Сточна гара - земя и сгради, беше продадена на "Прайм-ДС“.

Сделката беше парафирана от министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, който отговаряше за държавната собственост. На търга с тайно наддаване се явиха общо 11 компании, но "Прайм-ДС" успя да пребори конкуренцията. Впоследствие теренът бе апортиран в ново дружество - "ТПЦ Тримонциум Център Пловдив“. Две години по-късно цялата фирма е придобита от Einkaufs-Center Plovdiv, регистрирана в Хамбург, а в края на 2017 година 36 декара от зоната на Сточна гара минаха в ръцете на Nepi Rockcastle. Цената на придобиване е около 17 милиона лева.

Както е известно, южноафриканският фонд ще строи четвъртия мол в града под тепетата. Сега Праматарова и Генчо Христов са сред сериозните инвеститори на имотния пазар в София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Партия Воня

    12 2 Отговор
    Ясно комунета .праматарови.зад Христов да не стои вожда дебилко Борисов
  • 2 Густо Майна Филибето

    20 0 Отговор
    Стига с тия заводи майна, Счупихте ни от работа бе майна!!!
  • 3 Реалист

    16 0 Отговор
    Праматарови са бивши и сегашни партийни величия на бсп-то - питайте Гергов.
  • 4 Грухчо

    2 0 Отговор
    Абе тез майни искали да се конкурират с нас, кестените. Айде да им дръпнеме шалтера!
  • 5 Добре си стои на ревю на Шанел с жена си

    0 0 Отговор
    https://www.gettyimages.at/detail/nachrichtenfoto/hristo-hristov-and-elena-sminova-attend-the-chanel-nachrichtenfoto/990630172
    Вижте сами.
  • 6 Добре си стои на ревю на Шанел с жена си

    0 0 Отговор
    https://www.gettyimages.at/detail/nachrichtenfoto/hristo-hristov-and-elena-sminova-attend-the-chanel-nachrichtenfoto/990630172