3 Юни, 2019 13:21 2 486 2

Големите корпорации тласкат цените нагоре

  • жилища-
  • цени-
  • градове-
  • професия

Големите корпорации тласкат цените нагоре

Големите корпорации тласкат цените нагоре - 1
Снимка: М. Богданова ©

В някои щати на САЩ се наблюдава приток на крупни корпорации. Това е една от причините, например Питсбърг да се превърне от промишлен град в такъв, в който техническите специалисти да съставляват 23% от работната ръка. В Лос Анжелис се установяват компании като Snapchat, Google и Amazon.

Бързото развитие на технологичните стартъпи в Лисабон спомагат за оживяване икономиката на града и в частност на жилищния сектор. Все по-голям брой от изоставените сгради в португалската столица се преобразуват от „техно предприемачи” в жилищни или офисни пространства.

В китайския Шънджън също се наблюдава приток на високоплатени специалисти, най-вече благодарение на цифровата индустрия. Щаб квартирата на Huawei, както и десетки технологични стартъпи като Tencent и DJI са основната причина през последните 8 години БВП на града да нарасне двойно.

Отава разполага с най-голям брой високотехнологични специалисти в Северна Америка. Там са се установили над 1800 IT компании.

Тел Авив се превърна в столица на цифровата индустрия на Израел и служителите във въпросните компании предпочитат да живеят в луксозни жилища, за което и си плащат.

Във всички горепосочени градове цените на жилищата отчитат непрекъснат ръст през последните години. Прогнозите за текущата година също за повишаване на средната цена на квадратен метър жилищна площ, дори и във въпросните държави да се отчита забавяне в темпа на поскъпване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Като вдигат цените

    8 1 Отговор
    Не купувайте бе хора? Да не са ви родили с компютър или телефон в ръка?
  • 2 Данъчните...

    0 1 Отговор
    Тъй като от Люксембург ги подгониха,сега се връщат в кочината.Дано да си плащат там данъците за да се оправи тая пуста Кочина(Хамерика)!