24 Юни, 2019 11:37 2 104 1

Прага инвестира 40 млн. EUR в училища и детски градини

  • чехия-
  • прага-
  • училища-
  • детски градини-
  • столица

Необходими са повече подобни заведения заради децата на бежанците

Прага инвестира 40 млн. EUR в училища и детски градини - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 140 нови паралелки ще има в Прага. За целта е необходимо строителството на нови училища и детски градини, които да са по-съвременни и по-добре благоустроени. „Все повече квартали на чешката столица се сблъскват с нарастващия брой на учащите се", казва кметът Павел Въгнанек.

Увеличава се и броят на чужденците, които избират да мигрират в Чехия. А, за да се удовлетворят желанията на местните компании в областта на работната сила, страната планира да увеличи квотите за украинци двойно. Това също ще спомогне за приток на повече деца в училищата и детските градини.

Също така е необходимо и реновиране на вече съществуващата база. Обновени ще бъдат не само класните стаи, но също така и столовете и спортните площадки. Допълнителни 40 млн. EUR ще бъдат заделени за заплати на учителите и персонала.

Проектът за строителството на нови и обновяването на стари учебни заведения стартира през тази година. Субсидиите ще могат да се ползват през 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганай

    4 0 Отговор
    Човеците така правят, приматите - не.